Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Preventivni pregledi dojki po 25% nižoj cijeni u Poliklinici 'Eljuga'

Poliklinika Eljuga
Poliklinika Eljuga
PR
Autor
PR članak
29.02.2012.
u 08:00

Zajedno s nama učinite najbolje za sebe - preventivni pregledi dojki po 25% nižoj cijeni kod dr. Ilone Sušac, specijalistice onkologije i radioterapije počeli povodom Svjetskog dana borbe protiv raka.

Zajedno smo jači“ - naziv je ovogodišnje kampanje UICC-a, Međunarodne unije za borbu protiv raka, koja je počela obilježavanjem Svjetskog dana borbe protiv raka, u subotu, 04. veljače 2012. god. i trajat će do kraja ove godine.

To je prigoda da se svijet ujedini u borbi protiv zloćudnih bolesti podizanjem svijesti o porastu pojavnosti malignih bolesti, edukacijom javnosti o takvim bolestima i lobiranjem za promjene.

Samo ako svaka osoba, svaka organizacija i svaka vlada, svatko u skladu sa svojim mogućnostima i u okviru svoga djelovanja, dobro odradi svoj ​​dio posla, u svijetu će biti moguće barem smanjiti golemi teret raka.

Godišnje od raka svih sijela u svijetu oboli oko 12.000.000 ljudi. Čak 1.000.000 oboljelih čine žene s rakom dojke, a 60% oboljelih žena potječe iz razvijenih zemalja svijeta.

Prošlogodišnja kampanja UICC-a pod nazivom „Rak, također, može biti spriječen“, jasno je pokazala kako izbjegavanjem najvećih rizičnih čimbenika današnjice možemo prevenirati i do 70% slučajeva raka. Međutim, dobrobit od promjene stila života, promjene nezdravih prehrambenih navika, izbjegavanja konzumacije alkohola i duhanskih proizvoda, regulacije tjelesne težine i tjelesne aktivnosti te suzbijanja infekcija povezanih s rakom, sigurno će dati pozitivne rezultate, ali na duge staze. Ono što moramo činiti istodobno s mjerama primarne prevencije jesu preventivni pregledi kojima se otkrivaju već nastali maligni tumori. Takvim pregledima značajno se smanjuje smrtnost od raka. Kad je u pitanju rak dojke, redovitim ultrazvučnim i mamografskim pregledima smrtnost od raka dojke može se smanjiti za više od 25%.

U godini kad svjetska organizacija protiv raka, UICC, poziva na zajedničko djelovanje, Poliklinika Eljuga se pridružila pozivu ove ugledne međunarodne udruge darivanjem žena sa 25 % nižim cijenama kliničkog pregleda, ultrazvuka i mamografije kod dr. Ilone Sušac, spec. onkologije i radioterapije.

Zajedno s nama učinite najbolje za sebe

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?