Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oprezno

Prevelika količina paste uništava zube: Stomatolog otkrio koliko je zapravo dovoljno

shutterstock
14.10.2020.
u 07:00

Otkrio je i kada je najbolje ispirati usta vodicom.

Stomatolog Gao Jye Teh, apsolvent King's Collegea u Londonu, objavio je video u kojem pokazuje da je količina zubne paste koja se često koristi u reklamama zapravo previše, prenosi Daily Mail.

Objasnio je kako većina ljudi misli da što više paste stave na četkicu, to će bolje oprati zube, ali to baš i nije tako. Za djecu stariju od tri godine i odrasle dovoljna je količina jednog zrna graška, a onima mlađima potrebno je još manje. 

@doctorgao

Are you using the right amount of toothpaste? ##dentist ##dental ##dentistry ##tiktokguru ##youngcreators ##learnontiktok ##edutok ##teeth ##foryou

♬ Mad at Disney - salem ilese

Zbog prevelike količine paste za zube, djeca, ali i odrasli, mogli bi imati problema s konzumacijom viška fluora iz paste. - Fluor, ako se unese u velikim količinama, može na zubima izazvati kozmetičko stanje poznato kao zubna fluoroza. Kozmetičke implikacije kreću se od blage promjene boje do žutih i smeđih mrlja te očiglednih jamica na zubima - objasnio je Gao. 

Upotreba manje količine paste može spriječiti da se to dogodi. Također, Gao otkriva kako ne bismo trebali ispirati usta nakon završetka četkanja, jer fluoru u pasti treba vremena da djeluje. Vodicu za usta najbolje je koristiti u drugo doba dana, odvojeno od četkanja.

Sve tajne lijepog osmijeha i zdravih zubi do starosti:

1/2

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije