Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uf

Prevario vas je jednom? Doznajte hoće li opet...

varanje
Foto: Thinkstock
1/5
14.04.2017.
u 10:42

Istraživanje je provedeno na UCL-u, a pokazalo se da je istina u onome: prvi put je najteži. Sa svakom idućom laži postaje sve lakše.

Ako ste svog partnera ili partnericu ulovili u varanju, bojimo se da nemamo dobre vijesti. 

Iako se o tome priča, sada je istraživanje potvrdilo da osoba koja je prevarila jednom, vjerojatno će prevariti opet. I opet...

Istraživanje je provedeno na UCL-u, a pokazalo se da je istina u onome: prvi put je najteži. Sa svakom idućom laži postaje sve lakše.

Dio mozga, amigdala, smješten u dijelu sljepoočnog režnja, dio je zadužene za emocije. Kada osoba izgovori laž, osjeća se krivom, no kako ponavlja tu radnju, amigdala slabi i slabi osjećaj krivnje, navodi se.

Sudionici istraživanja imali su zadatak vidjeti staklenku s kovanicama, a zatim pomoći osobi kojoj je dana zamućena fotografija da prepozna koliko ima novaca u staklenci. Ipak, autori istraživanja pobrinuli su se "zapapriti" malo istraživanje i prvim sudionicama su obećali novac kao njihov partner poprilično pogriješi u određivanju iznosa kovanica. 

To je bio itekako dobar motiv sudionicima da ipak svojim partnerima ne pomognu nego lažu kako bi ostvarili vlastitu korist, a većina je to i napravila.

>>Znanstvenici priznali pogrešku i razbili tabu: Ovo je prava istina o monogamiji

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije