Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oprez!

Pretilost je opasna po zdravlje, ali naslage na trbuhu najčešći su pokazatelj da vam prijeti ovo...

Pretilost
Foto: Thinkstock
1/6
12.10.2018.
u 11:59

Čak 71 posto žena s masnim naslagama na trbuhu imaju povećan rizik od srčanih oboljenja u odnosu na 66 posto muškaraca.

Liječnici su sve zabrinutiji zbog rasta broja pretilih osoba u svijetu. Upozoravaju kako naslage na trbuhu mogu biti posebno štetne po zdravlje srca. 

Naslage na trbuhu najčešći je znak debljanja zbog učestalog života pod stresom. Istraživanje koje je proveo SaffolaLife, pokazuje da sedam od deset osoba koje imaju problema s masnim nasdlagama na trbuhu imaju i problema sa zdravljem srca i krvožilnog sustava. 

Čak 71 posto žena s masnim naslagama na trbuhu imaju povećan rizik od srčanih oboljenja u odnosu na 66 posto muškaraca. LIječnici su složni da je veći obujam trbuha zabrinjavajući simptom koji ukazuje na povećan rizik od srčanih oboljenja, a u žena to znači obujam veći od 80 centimetara u struku i 90 centimetara kod muškaraca. 

NUtricionisti savjetuju prehranu s mnogo povrća i voća, vlakana i zdravih ulja kako bi se spriječilo nakupljanje neželjenih naslaga u podrućju trbuha. Potrebno je i izbjegavati stres, koji je najčešći uzročnik debljanja i razvijanja bolesti i baviti se tjelovježbom kako bi se očuvalo cjelokupno zdravlje. Svakako, treba se riješiti i loših navika poput pušenja i prejedanja, posebice fast foodom. 

Pogledajte i video Simptomi koji će vam otkriti imate li problema sa srcem

 

Komentara 1

DU
Deleted user
15:35 12.10.2018.

ali naslage na trbuhu najčešći su pokazatelj da vam prijeti ovo......a sto to...tvoja vagina

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije