Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za svaki dan

Prehrambeni trikovi za previše zaposlene žene

'Hamburgera....hrana....djeca...fast food... Obavezno potpisati: PHOTOS.com'
Photos.com
01.05.2012.
u 16:16

Sve više i više ljudi nema vremena vježbati i pravilno se hraniti, no nutricionisti savjetuju kako u žurbi pronaći vremena za \"idealan\" obrok

Prenatrpan raspored današnjoj prosječnoj ženi ne ostavlja puno vremena za zdrav način života, pogotovo prehranu, ali i vježbu. Mršavljenje postaje nemoguća misija uslijed epizoda dijeta i izgladnjivanja zbog neredovitih obroka i prejedanja "junk-foodom", pa je nutricionistica i stručnjakinja za mršavljenje Vickie Cumming, autorica "Diet tips for busy chicks" odlučila dati savjete koje će zaposlenim ženama pomoći u svakodnevnoj brizi o zdravlju. Striktna dijeta neće dati velikih rezultata, sve dok zdrave navike ne počnete primjenjivati u hodu. Jer jednom kad prestanete jesti zdravu hranu uobičajeni obroci opet će vam natjerati kilažu na brojku koja vam se zasigurno neće svidjeti. No ako primjenite ove savjete osjećat ćete se dobro, imati više energije, biti zdravije i izgledati fantastično. 

Za australski Lifestyle sastavila je 10 savjeta kako održati vitku liniju bez odricanja.

 

1. Odmah započeti sa zdravom prehranom.

2. Brojanje kalorija pridonijet će svijesti o masnoj i kaloričnoj hrani koju ćete početi zaobilaziti u velikom luku.

3. Jedite hranu koja je manje kalorična, dok više kaloričnu hranu jedite, ali u malim obrocima. Jer, da biste mršavjeli, ne treba se odricati hrane.

4. Čitajte deklaraciju čim uzmete neki proizvod u ruke. Oznaka "low fat" ne znači odmah da neki proizvod ima manje kalorija.

5. Gubitak samo pola kile može vas nagnati da se osjećate bolje. Ako vas nova dijeta iscrpljuje razmislite još jednom gdje griješite.

6. Uzmite jedan dan u tjednu koji ćete posvetiti kuhanoj i sirovoj hrani. Tada izbjegavajte prerađenu i prženu hranu. Jednodnevna detoksikacija pomladit će i osvježiti vaš um i tijelo.

7. Kad vas na poslu drugi put nutkaju kolačima i sokom, zahvalite im na "usluzi". Sami ste odgovorni za svoju vitku liniju i vi ste ti koji ćete morati nositi "uteg" od pet kila kroz cijeli dan.

8. Ne odričite se svoje omiljene hrane, pa makar to bila i pizza. Priuštite si ju od vremena do vremena. Ipak, ono na što biste trebali pripaziti je - količina.

9. Vježbajte - samo ono što vas zabavlja i ispunjava, pa ćete lakše iz svog prenatrpanog vremena odvojiti vrijeme samo za to.

 10. Ne gladujte jer će vas kad-tad pogoditi jo-jo efekt. Pri mršavljenje nemojte biti nestrpljivi, već skidajte kilograme sporije, ali pravilnije.

 

 

 

 

Ključne riječi

Komentara 1

MM
Milan Mićo Budimir
23:53 03.05.2012.

Njam njam ..kako bi sad jedan cheeseburger i colu .. šteta što sam na dijeti.. :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije