Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Problem zimi

Prazni li se i vama baterija mobitela na hladnoći puno brže? Imamo par savjeta

Shutterstock
20.11.2019.
u 17:00

Vjerojatno ste primijetili da se vaš pametni mobitel brže prazni čim stigne zima, a to može i trajno utjecati na kvalitetu baterije

Pametni telefoni koji imaju zaslon na dodir, osjetljiviji su na hladnoću. Slika može postati mutna ili ne reagira na dodir. Pripazite i s padom mobitela, jer na hladnoći ekran lakše puca

Osim toga, zimi se znaju dogoditi i problemi s kondenzacijom. Ako ste s mobitelom dulje bili na hladnoći i uđete u zatvoren i ugrijan prostor, moguće je da će zablokirati, a unutra bi se mogla stvoriti i voda. 

Kako spriječiti brzo pražnjenje baterije?

Znamo da sigurno želite fotografirati svaki predivan trenutak adventskog sajma, ali predlažemo da mobitel ne vadite iz džepa ako stvarno ne morate. Neka on stoji što bliže tijelu, kako bi ga grijala temperatura tijela. 

Ako trebate obaviti dulji razgovor na hladnoći, predlažemo da koristite slušalice. Tako vam se ni ruke neće smrznuti.
Zaštitite mobitel maskom. Što je ona kvalitetnija i deblja, više će štititi mobitel i od hladnoće, ali i padova i prašine. 

Prije no što izađete na otvoreno, napunite mobitel do kraja. Primjerice, ako je mobitel na 40 posto, moguće je da će se ugasiti odmah čim izađete. Ovo je provjerena tehnika! Možete ponijeti i vanjski punjač, pa ako se i isprazni, priključite ga. 

Nema predivnog zimskog dana bez porcije kestena! Ovaj čovjek ih na Cvjetnom trgu prodaje već 47 godina:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije