Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JESTE LI ZNALI

Pravilna boja kose može vas pomladiti: Frizerka otkrila u čemu je tajna

Shutterstock
23.09.2022.
u 11:30

Frizerka je predložila da kosu obojite u nijansu ili dvije svjetlije ako želite izgledati mlađe, jer tamnije boje kose na starijoj koži mogu dodati još godina

Mlađi izgled ne postiže se samo njegom kože, i njega kose ima veze s tim. Naime, frizerka tvrdi da vam prava frizura i boja mogu podići i konturirati lice, a samim time i 'oduzeti' nekoliko godina. 

Kako piše Express, frizerka poručuje da dobro razmislite o boji kose jer je ona najvažnija. Boje koje su vam pristajale u 20-ima, 30-ima ili 40-ima, mogu biti one koje će vas dosta postarati s 50, 60 ili 70 godina. 

 Ove namirnice pospješuju rast kose. Uvrstite ih u svoj jelovnik!

1/11

- Što se tiče boje, uvijek bih predložila nijansu ili dvije svjetlije ako želite izgledati mlađe. Većini će žena pristajati svjetlija nijansa kako sazrijevaju. Ekstremno tamnija kosa može biti preoštra na starijoj koži te bi vam mogla dodati nekoliko godina - objasnila je. 

Stručnjaci objašnjavaju da sa starenjem, vanjski sloj kože (epidermis) se stanji, iako broj staničnih slojeva ostaje nepromijenjen. Broj stanica koje sadrže pigment melanocita se smanjuje i preostali melanociti se povećavaju. Rezultat toga je da koža koja stari izgleda tanje, bljeđe i pomalo prozirno. 

Dakle, bogati čokoladni ili upečatljivi crni tonovi koji su vam pristajali kada ste bili mlađi, sada bi mogli početi 'ispirati' vašu kožu. Frizerka je predložila da se zato odlučite za višetonsku boju. Upotreba takvih boja, zajedno s pramenovima oko lica, može vam pomoći i u skrivanju sijedih. To će rezultirati puno mekšim i mlađim izgledom. Frizerka je objasnila i kakva točno frizura bi vas mogla pomladiti. 

- Postoji uobičajena zabluda da bi zrele klijentice uvijek trebale birati kraću kosu. Vjerujem da se radi o osjećaju samopouzdanja i privlačnosti, a ako se vi osjećate dobro s dugom kosom, onda nema razloga da idete na šišanje - rekla je.

Dakle, najvažnije je da obojite kosu u pravu boju, osjećate se ugodno i privlačno sa svojom frizurom, te da ulažete u kvalitetne proizvode za kosu, kako bi ona izgledala mlađe i zdravije. 

Ljudi rođeni na ove datume, imaju veći vjerojatnost da će postati uspješni!  

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije