Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slano&Slatko

Pravi jesenski desert: Kruške viljamovke i kesteni u crnom vinu

jesen
Foto: Thinkstock
11.12.2015.
u 17:00

Preporučujemo kruške viljamovke jer su naglašeno sočne i slatke, a meso im je mekano, gotovo topivo, pa su idealne za ovakvu vrstu pripreme

Sastojci za 4 osobe:

4 kruške, 1 litra crnog vina, 400 g kestena, 150 grama smeđeg šećera, list lovora, 1-2 štapića cimeta, klinčić (po želji), za kraj malo papra

Vrijeme pripreme: 55 minuta // zahtjevnije

Priprema:

Ulijte vino, najbolje burgundac ili neko slično od sorte pinot, i dodajte štapiće cimeta, list lovora i šećer u posudu dovoljno veliku da u nju stanu kruške i kesten koji ste prethodno skuhali i ogulili.

Po želji, u vino možete dodati i jedan klinčić, slastici će dati posebnu notu. Ostavite da vino, šećer i začini lagano uzavru. Kruške ogulite, prerežite popola, pazeći pritom da zadržite njihov krasni oblik i peteljku, a sredinu izdubite.

Kruške i kesten ubacite u vino i pirjajte 30 minuta okrećući ih tako da poprime jednaku boju i toplinu. Ostavite kruške i kesten da se ohlade u vinu. Kruške u sredini ispunite kuhanim kestenom, posložite u duboki tanjur s malo vina i poslužite na sobnoj temperaturi.

Na kraju dodajte malo papra. Preporučujemo kruške viljamovke jer su naglašeno sočne i slatke, a meso im je mekano, gotovo topivo, pa su idealne za ovakvu vrstu pripreme. Kesten prije kuhanja zarežite, stavite u posudu s hladnom vodom, posolite i kuhajte 20-ak minuta.

>>Evo što vas od gastronomsko-zabavnih događaja očekuje u prosincu u vašem gradu!

>>Blagdani počinju uz Slano&Slatko

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije