Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za ljubitelje aktivnog odmora

Poznati časopis Forbes uvrstio Mljet u top 5 neotkrivenih mediteranskih otoka

shutterstock
04.02.2021.
u 14:22

Uz Mljet, na popisu su se našli grčki Syros, španjolski otok Tabarca, otoci Kerkennah uz obalu Tunisa te otok Kekova u Turskoj.

Jedan od najpoznatijih američkih časopisa, Forbes, uvrstio je naš otok Mljet u top 5 neotkrivenih mediteranskih otoka za sve one koji vole istraživati destinacije bez gužve i masovnog turizma, izvijestila je direktorica Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u SAD-u Ina Rodin.

Ovo nije prvi put da se hrvatske ljepote spominju u američkim medijima, o nama su pisali i The New York Times te The Washington Post, a to samo potvrđuje popularnost i poziciju naše zemlje kao poželjne turističke destinacije. "Iako je veća realizacija turističkog prometa s dalekih tržišta trenutno otežana, naša prisutnost i vidljivost u američkim medijima važna je za buduće trendove i putovanja", izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.  

Foto: FORBES

Mljet su u članku prikazali kao savršeno mjesto za one koji žele aktivan odmor, bilo da je riječ o istraživanju Nacionalnog parka Mljet, kupanju, kajakingu ili brojnim pješačkim i biciklističkim stazama na otoku. Osim rekreativaca, na Mljetu će uživati i ljubitelji povijesti i kulture koji mogu istražiti Polače, jedno od najstarijih naselja na otoku, poznato po Rimskoj palači koja datira još iz doba Rimskog carstva. 

Dodajmo i kako vodeći svjetski brand turističkih vodiča Lonely Planet u svom članku donosi pregled četiri prekrasne auto rute u jugoistočnom dijelu Europe, a među izdvojenim rutama se našla i vožnja od Dubrovnika do Crne Gore, koja prema autorici članka naprosto "oduzima dah".

Tajna prave samoborske kremšnite? Jaka ruka! Evo i originalnog recepta:

1/5

Nismo znali da postoji 'pravi' način nošenja ogrtača, pogledajte ovo:

Komentara 1

MO
montello
19:14 04.02.2021.

jedan od top 5 otoka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije