Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI BROJ

Potražite proljetni StoryGourmet magazin na svim kioscima od 27. ožujka!

StoryGourmet
20.04.2021.
u 10:43

Novi broj jedinog gastro magazina kojeg stvaraju chefovi odabrao je sve - i roštilj i gradele i grill. Zavirite s nama u ekskluzivne kuhinje, restorane i street food barove ili uživajte u originalnim gastronomskim receptima kod kuće.

U novom, proljetnom StoryGourmet magazinu očekuje vas definitivno mnogo ljubavi, pregršt odličnih recepata i inspiracija, a novim pretplatnicima StoryGourmet i SelectBox poklanjaju poklon-paket vrhunskog SelectBox gurmanskog doživljaja za dvoje u više od 100 prestižnih restorana! ( *vrijednost paketa je 299 HRK - količine su ograničene)

Poklon-paket Stol za dvoje (C) sadrži više od 100 lokacija za vrhunske gurmanske doživljaje. Paket Stol za dvoje omogućuje ručak ili večeru za dvoje s tri ili više sljedova jela u restoranima izabranim u suradnji s prestižnim Restaurant Clubom. Mesna i riblja jela, hladne plate ili jela od tartufa pripremljena su po recepturi vrhunskih kuhara, a nema boljeg od guštanja u hrani uz čašu dobrog vina. Sve to dobivate u našem poklon-paketu, bon apetit!

Što vas očekuje u novom broju, otkriva vam glavna urednica Emina Basara.

Puni novih ideja za novi, proljetni broj bili su naši chefovi, članovi stručnog tima StoryGourmeta, i drugi suradnici. Kako dolaskom proljeća sve više boravimo na otvorenom (a to je i u skladu s protuepidemijskim mjerama), za temu broja odabrali smo grill, roštilj, gradele... Chefovi su sami birali namirnice za editorijal i, zanimljivo, svaki od njih otišao je u svom smjeru. Prvi smo zavirili i u kuhinju hotela Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa te popričali s njihovim executive chefom Miljenkom Kosanovićem, kao i chefom Denijem Srdočem koji će ondje voditi jedan od restorana – Nebo.

Posjetili smo i restoran broja - San Rocco, gdje obitelj Fernetich i chef Floriana Ružić predstavljaju svoju modernu viziju Istre na tanjuru. Osim chefova Kosanovića i Srdoča, i drugi su se ovog proljeća odlučili za nove izazove – član našeg stručnog tima Ivan Pažanin pokreće dalmatinski street food bar u centru Splita, Richard Gruica pokreće novi street food koncept u Zagrebu, a Damir Modrušan nakon 18 godina provedenih u restoranu Zigante napravio je velik zaokret i sada radi bliže kući, na posao ide biciklom i iskreno uživa. Slastičarka Tea Mamut također je pred sebe postavila zanimljiv izazov – napraviti neodoljive deserte od buče, tikvice, slanutka... Njezin drugi izazov bio je intervjuirati kolegicu Petru Jelenić, koja je nju intervjuirala prije pet godina. U rubrici posvećenoj vinima napokon u ožujku, mjesecu posvećenom ženama, ponovno pišemo o jednoj dami, jedinstvenoj i skromnoj Jasni Antunović.

Našem autorskom timu pridružio se i novi član – vlasnik Boškinca Boris Šuljić koji svojim jedinstvenim stilom progovara o posljedicama pandemije u ugostiteljstvu. Tema je to koja u svima nama budi razne osjećaje. Najčešće teške, uznemirujuće i bolne emocije, baš kao i potresi koji su nas dobro protresli u posljednjih godinu dana. Tragom toga otišli smo na Banovinu (ili Baniju, sasvim je svejedno) te posjetili OPG Džakula u Sjeverovcu blizu Petrinje gdje ljudi, u potpuno izoliranom kraju, na završetku svih puteva, bez signala, a često i bez struje, smatraju da ondje i dalje ima života te proizvode savršeno zdravo i ekološko meso, mlijeko, uzgajaju voće...

Uz njih smo se napunili novom energijom koja daje snagu za dalje. Nadamo se da ćemo je uspjeti prenijeti i na vas magazinom u koji je cijeli tim uložio puno energije i ljubavi.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije