Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko bi rekao

Postoje li godine kada je seks najbolji? Stručnjakinja ima odgovor

shutterstock
15.01.2021.
u 22:22

Jedno istraživanje na 1000 žena pokazalo je da je 89 posto žena u dobi između 45 i 55 godina bilo u najboljoj seksualnoj fazi svog života.

Alfred Kinsey, stručnjak za seks, prvi je krenuo s idejom da muškarci dosegnu svoj seksualni vrhunac u kasnoj tinejdžerskoj dobi, a žene u ranim 30-ima. U četrdesetim i pedesetim godinama Kinsey je pitao muškarce i žene koliko često doživljavaju orgazam i otkrio da muškarci u kasnim tinejdžerskim godinama imaju više orgazama od starijih muškaraca i da žene u ranim tridesetima imaju više orgazama od žena u tinejdžerskim godinama, kako piše Daily Mail. 

Pretpostavio je da je to zato što se žene u starijoj dobi osjećaju ugodnije zbog seksa, odnosno manje ugađaju drugima nego prije, znaju više o tome što trebamo za orgazam i imaju samopouzdanja da to zatraže.

Za muškarce se pretpostavljalo da će doseći vrhunac u kasnoj tinejdžerskoj dobi, jer mogu dobiti erekciju u tren oka - i biti spremni ponovno krenuti u nekoliko minuta.

Orgazam nije povezan samo sa seksom, evo kada ga još možete doživjeti:

1/1

U obje ove pretpostavke ima istine, ali to ne znači da su one istinite. U stvarnosti ne postoji postavljeni seksualni vrhunac jer smo svi različiti. Kao i većina stvari u seksu, to nije jednostavna stvar.

Kinsey je izmjerio naš seksualni vrhunac brojem orgazama koje su sudionici prijavili. Je li to dobra mjera uživanja u seksu? Prema stručnjakinji za seks, Tracey Cox, nije. 

- Odličan seks nije samo orgazam, neki od najboljih odnosa koje sam imala u životu nisu uključivali orgazam. Povezanost, intimnost, rizik, avantura, erotika, požuda, osjećaj želje, osjećaj uzbuđenosti. Sve su to faktori koje ljudi navode kada opisuju najbolji seks u svom životu - objasnila je Cox.

Seksualni vrhunac jednostavno je razdoblje u vašem životu kada u potpunosti uživate u seksu i osjećate se vrlo zadovoljno. To se može dogoditi u bilo kojoj fazi vašeg života.

Istina je da će neke žene imati najbolji seks u životu u ranim 20-ima, dok druge kažu da je seks nakon menopauze najbolji jer je manje usredotočen na penetraciju i više se temelji na predigri. Jedno istraživanje na 1000 žena pokazalo je da je 89 posto žena u dobi između 45 i 55 godina bilo u najboljoj seksualnoj fazi svog života.

Seksualni vrhunci puno više ovise o okolnostima nego o godinama. Nema sumnje da razina hormona značajno utječe na želju i naše uživanje u seksu. Jedan od razloga zašto se i naša rana dvadeseta godina često navodi kao ženin seksualni vrhunac je taj što tada imaju glavnu proizvodnju estrogena i testosterona. Menopauza se često smatra vremenom kada želja naglo opada.

Može se dogoditi više puta

Čak i ako ste već u životu ostvarili nekoliko seksualnih "vrhunaca", to ne znači da ne možete imati više. Novi seksualni partner gotovo uvijek sa sobom donosi mini seksualni maksimum dok uživate u tom poželjnom početku veze. Ali čak i ako ste s istim partnerom kojeg imate godinama, jednostavno izbacivanje iz zona udobnosti može imati izvanredne rezultate.

Epidemiološke mjere nisu spriječile ljubitelje vježbanja: U napuštenoj vojarni napravili su improviziranu teretanu!

Komentara 15

Avatar neidemdalje
neidemdalje
23:41 15.01.2021.

Žene su za seks najbolje kad pređu 60 ...svaki put misle da im je zadnji pa daju sve od sebe...

AN
Anđeo
08:36 16.01.2021.

To su ono "taman" godine 😉

BL
Blacknemesis8
05:07 16.01.2021.

Bravo denis. Ovo je strasno. Taj zakozvani strucnjak je bolednik i ovo treba maknuti. Taj je opasan zlocinac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije