Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dva do tri puta tjedno...

Posteljinu ljeti treba prati čak dva puta češće nego zimi, kaže stručnjakinja

Shuttershock
01.07.2021.
u 07:00

Harris kaže da se posteljina ljeti treba prati dva do tri puta tjedno, na najvišoj dopuštenoj temperaturi i s blagim deterdžentom

Iako bismo posteljinu trebali cijelu godinu prati redovito, stručnjakinja za toksine iz okoliša Tonyi Harris kaže da je to zbog bakterija i neugodnih mirisa posebno važno ljeti, po velikim vrućinama.

- Prvo, više se znojimo, pa se bakterije lakše razmnožavaju - objasnila je, a budući da sa sobom u krevet možemo unijeti i alergene poput peludi, češće je pranje posteljine potrebno i zbog simptoma alergije. 

Zato Harris.u ovo doba godine savjetuje da se plahte i jastuci peru čak dvostruko češće nego zimi,  svaka tri do četiri dana. 

Ako koristite gornju plahtu ili tanku deku, njih treba prati kad i plahte i jastučnice, dodaje, no ako između sebe i deke ili prekrivača  imate gornju plahtu, deku je dovoljno oprati svakih četiri do šest tjedana, a prekrivač svaka dva mjeseca.

Predsjednik Milanović i prva dama još su jednom pokazali kako paze na svaki modni detalj

1/6

Kako ljeti prati i održavati posteljinu:

Foto: Shuttershock

- Uvijek prije pranja pogledajte upute na etiketama -  savjetuje Harris i dodaje da posteljinu perete na najvišoj dopuštenoj temperaturi, ali s blagim deterdžentom.

- Nakon toga, osušite u sušilici na niskoj temperaturi - rekla je.

Za dubinsko čišćenje posteljine preporučuje i da se dvaput godišnje madrac pređe s usisavačem, a može ga se očistiti i s malo sode bikarbone koja se po njemu pospe s obje strane. 

- Da se posteljina manje prlja, dobro se tuširati neposredno prije spavanja- dodala je Harris za Mind Body Green.

Viralni recept za mini jaja oduševio je internet: Neki upozoravaju da su opasna!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije