Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nije jednostavno...

Postavite sami sebi ovih 7 pitanja i saznat ćete jeste li u vezi s pogrešnom osobom

Veze
Shutterstock
04.06.2021.
u 07:00

Mišljenje bliskih nam ljudi o našim partnerima nije bitno samo ako smo i sami zapravo svjesni da veza neće potrajati, kaže terapeutkinja

Razmislite o početku svoje ljubavne veze i o tome kakvi ste tada bili i koliko ste se promijenili?, kaže urednica The Sun rubrike Sex and relationships Nikki Watkins koja je objasnila kako ćemo znati jesmo li u vezi s 'idealnim' partnerom koji nas u svemu podržava ili smo se pak zadovoljili s nekim 'gorim' i pristajemo na previše ustupaka.

Prestali ste ići na zumbu?

- Jeste li sa sobom u vezu donijeli i svoje hobije, snove i interese ili ste zaboravili što vas uopće zanima? - pita Watkins i kaže da ponekad, kad nekog tek upoznamo, 'nabacimo masku' da bismo se bolje uklopili u njegov život, umjesto da budemo svoji. 

Pripreme za ludo ljeto počinju već sad

Veze
1/8

Čak i ako ste osoba koja se rado prilagođava drugima, savjetuje ona, počnite odvajati i vrijeme za vlastite interese.

Partner ne ide s vama na obiteljske zabave?

- Ako na obiteljska okupljanja idete sami ili vaš partner svoju obitelj posjećuje bez vas, zapitajte se zašto: srami li se nečega ili nešto skriva? - kaže Watkins i dodaje da možda on ili ona ne misle da je vaša veza dovoljno bitna da u nju ulažu svoje vrijeme, pa ni ne osjećaju potrebu povezati se s vašom rodbinom i prijateljima.

- Svakako trebate što prije obaviti iskreni razgovor - rekla je.

Kad netko njega/nju ogovara, vi samo potvrdno kimate glavom?

- Ako obitelj i prijatelji ružno govore o vašem partneru, a vi nemate potrebu stati u njegovu obranu, podsvjesno možda i sami znate da ta osoba nije dobra za vas - kaže terapeutkinja Kate Mansfield.

Dodaje i da je mišljenje bliskih nam ljudi o našim partnerima nebitno samo ako smo i sami zapravo svjesni da veza neće potrajati... 

Foto: Shuttershock

Nikad se ne svađate?

Nekima to može zvučati idealno, ali dvoje ljudi u vezi ne mogu biti u dobrom odnosu ako zajedno ne rješavaju probleme, čak i povišenim tonom.

- Ne biste se u vezi trebali sjećati kao da 'hodate po jajima' i svejedno šutjeti i negirati probleme - upozorava Mansfield, jer je izbjegavanje sukoba nezdravo i u konačnici vodi do raznih zdravstvenih tegoba.

Često zaspite ispred televizora?

Ako vas zajedničko druženje uspavljuje, vjerojatno ste s pogrešnom osobom.

- Pokraj partnera biste trebali biti veseli i poletni - kaže terapeutkinja, a ne iscrpljeni - što je ozbiljno upozorenje da trebate krenuti dalje... - zaključila je.

Drugi vam tepaju da ste kao najbolji prijatelji'?

- Mnogima je prijateljstvo s partnerom cilj ali takav odnos u konačnici može oboje učiniti jadnima - rekla je Watkins koja upozorava da trebaju postojati bitne razlike između ljubavnika i najboljih prijatelja.

- Ako partnera gledate kao prijatelja i o svemu mu se povjeravate, među vama vjerojatno više nema strasti - kaže, pa ta dva odnosa trebate razgraničiti.

Razmišljate o seksu - ali ne s njim/njom?

- Ako se ne možete sjetiti kad ste posljednji put htjeli seks sa svojim partnerom, a ipak razmišljate o seksu s drugima, nešto ne štima - rekla je Watkins.

Ako želite popraviti svoj seksualni život i vratiti strast, savjetuje ona, djelujte brzo - i pokušajte sa savjetovanjem za parove.

Što način na koji koristite mobitel govori o vama?

 

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
07:38 04.06.2021.

al ja ne želim ić na "te neke" random zabave, nismo djeca da baš želim i moram SVE obić... i šta ona nebi zaspala pred televizorom u mom zagrljaju; pisali ste da na taj način daje do znanja da se samnom osjeća sigurno i opušteno. dakle, ne postavljajte si takva pitanja i gotovo, jer odgovori nisu jednoznačni niti isključivi i mogu i smiju bit kontradiktorni svemu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije