Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Postani kućni barista

Philips
Foto: Promo
1/3
04.12.2019.
u 15:05

Nitko ne može tako dobro razumjeti kulturu ispijanja kave tako dobro kao Hrvati.

Ritual ispijanja kave na našim prostorima je uzeo kulturološkog maha koje niti jedan drugi narod Europe ne može shvatiti, no kada im se kaže fascinantna brojka poslova sklopljenih upravo za vrijeme ispijanja kave, drugačije počinju gledati na ovaj kofeinski užitak. Dok je kava u prošlim desetljećima predstavljala druženje u lokalu, generacija milenijalaca je ipak malo izmijenila pravila, kao što čine i sa svime. Suvremeni čovjek jednostavno ne može bez gadgeta koji mu olakšavaju život i mijenjanju tradicionalna pravila. Ispijanje kave je doista promijenilo svoj status, toliko da dobru šalicu crnog napitka morate znati pripraviti poput eksperta i u udobnosti vlastitog doma.

1. Odabrati najfinije zrno kave
Sve je više specijaliziranih za kavu tvrtki koje vam na kućni prag dostavljaju najkvalitetnija organska zrnca kao i malih poduzetnika koji na razne načine pokušavaju dokučiti kako uvesti ili uzgojiti savršenu kavu. Promišljeno biranje zrnaca kave koje ćete koristiti u kućanstvu strateški će vam dovesti društvo i obitelj koji će vaš dom zamijeniti caffe barovima i lokalima. Doista, bitno je odabrati kvalitetnu i ukusnu vrstu kave.

Foto: Arena Hospitality Group

2. Imati dobar aparat
Kada ste se opskrbili kvalitetnom nišnom kavom, nameće se ključno pitanje, a to je kako na najbolji način tretirati i pripremiti ta savršena zrnca, kako se kupnja luksuznog pakiranja kofeina na kraju ne bi pokazala gubitkom vremena. Odmah bismo vam savjetovali da ne pratite tutoriale na društvenim mrežama, nego da radije odaberete aparat koji će svaku šalicu kave pretvoriti u blagodatno iskustvo. Philips u ponudi ima automatski aparat zbog kojeg ćete se pretvoriti u kućnog baristu u tren oka i probuditi u vama uspavanog kavoljupca!

3. Znati pripraviti različite vrste kave
Uvjet da postanete kofeinski znalac je i da se razumijete u pripravak različitih vrsta kave. Ukoliko vam prijatelji naruče Americano, morate znati da to nije dupli espresso, a ako netko od vaše zahtjevne rodbine poželi da mu nakon ručka pripravite Cafe Latte, morate naučiti kako odvojiti pjenu od zagrijanog mlijeka te je kombinirati uz espresso podlogu. Ili jednostavno, stavite dodatak za kavu LatteGo na istoimeni automatski aparat, stisnite jednu tipku, i zadovoljite i najzahtjevnije nepce. Zato što ovaj aparat ima razvijen sustav kojim možete odrediti jačinu i količinu kavu i mlijeka i njihova omjera, pa više nikad nećete morati mozgati oko stručnih naziva popularnih napitaka.

Foto: Arena Hospitality Group

4. Biti ekspert za pjenu
O pjenici mlijeka koja se savršeno spaja s kavom pisali su i talijanski renesansni pjesnici, dok fantastični macchiato za kojeg bismo željeli da nam do kraja života bude prvi jutarnji okus možemo samo sanjati. Takvo nešto, ruku na srce, ne možete naći u lokalnom kafiću. No, san može postati stvarnost uz LatteGo, inovativni sustav istoimenog aparata koji baš svaki put osigurava svilenkasto glatku pjenu vašoj kavi. Od sada ćete svako jutarnje buđenje i pauzu od posla s nestrpljenjem čekati, kako biste uživali u punoći okusa macchiata iz kućne radinosti!

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije