Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pivnica Medvedgrad

Poslužuju tako fine domaće delicije da tanjur nakon mene nisu trebali prati

Pivnica Medvedgrad
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/6
05.11.2016.
u 09:53

Pivnice su prava mjesta za okrepu, idealne za prohladne dane. Mjesta s tradicijom, toplim interijerom i obilnom ponudom ukusne hrane koja se sljubljuje s velikim izborom piva. Medvedgrad se može pohvaliti takvim ambijentom, a puna dva desetljeća proizvodi svoje pivo, prirodno i čisto, bez konzervansa, što mu je jedan od glavnih aduta. Pivnicu krasi prilaz s crno-bijelim pločicama koji me podsjetio na slična mjesta u Pragu, a prostranu terasu čuva stoljetni kesten, pa se čini kao da niste u središtu grada, nego negdje na rubu šume.

Priznati chef Ivica Štruml kreator je njihove bogate gastronomske ponude i svaki dan sprema raznovrsne delicije za brojne goste prilagođavajući ih pivskoj karti. Domaća, autohtona hrana pripremljena je po visokim standardima i s dozom originalnosti, u što sam se uvjerio probavši svinjski kare punjen pivskom kobasicom s restanim krumpirom i kremom od zelja. Neodoljiv je bio i pileći medaljon s rižotom od šumskih gljiva i pireom od bundeve.

Za Dalmatinca koji je naviknut na ribu i blitvu s krumpirom malo zahtjevna hrana puna arome, okusa i intenziteta, no tanjur nakon mene nisu trebali prati. Teta Marica već im 20 godina pravi odlične čvarkuše, kifle i kruh po recepturi koju je naslijedila od bake.

Zanimljivost je mjesta i to što ujutro dolazi velik broj umirovljenika koji guštaju u kavi za samo pet kuna. Za gablec pak dolazi puno poslovnjaka, dok je od 17 sati tzv. vesela vura kada studenti mogu popiti pivo za devet kuna te se za istu cijenu najesti od velike porcije ćevapa.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije