Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dolazi i do prekida

Posljedice korone: Najčešći razlozi svađa parova su prejedanje i dosada

shutterstock
15.05.2020.
u 16:27

Karantena je definitivno donijela jako puno nezadovoljstva u život, a upravo ono razlog je čestih svađa s partnerom.

Stručnjakinja i savjetnica za seks i veze Kate Taylor ističe kako su i najsnažniji parovi tijekom izolacije pod pritiskom, prenosi The Sun. "To je normalno u neobičnim situacijama poput ove", objasnila je Taylor i rekla kako postoji sedam najčešćih razloga za svađu tijekom izolacije.

"Tvoje stalno prejedanje i opijanje je odvratno"
Nema ništa strašnog u činjenici da se jednom tjedno počastite čašom dobrog vina ili pojedete čokoladu. No što ako se to pretvori u bocu vina svakog dana, te hranu iz dostave pet večeri u tjednu?

"Svatko se s tjeskobom i stresom nosi na drugačiji način. Nemojte osuđivati partnera jer jede više nego inače ili uživa u dodatnoj čaši vina. Ako ih pokušavate posramiti i tako natjerati u zdravije životne odabire, imajte na umu da će to samo sniziti njihovo samopoštovanje i rezultirati dodatnom žudnjom za više vina ili hranom iz dostave", savjetuje Taylor i kaže da bi s partnerom tada trebalo razgovarati o planovima za život poslije izolacije.

Raspravljajte o planovima za godišnji odmor ili kako se radujete susretu s prijateljima. Odvratite partnerovu pozornost s dodatnog komada pizze ili vina. Oni će se zamišljati u tim pozitivnim situacijama koje dolaze nakon karantene i željet će tada što bolje izgledati.

"Opet si učenje s djecom ostavio meni"
Od toga tko će ih zbrinuti, zabaviti ili učiti s njima, djeca u izolaciji za parove postaju izvor svađa. "Svađe ne izbijaju zbog pitanja tko je bolji roditelj, nego kome je teže. Ako imate osjećaj da je partneru lakše nego vama, možda ćete im i nesvjesno pokušati otežati situaciju. No to nije ničija krivnja. Zastanite i udahnite.

Podijelite poslove oko djece ovisno o tome koje obveze volite, a zatim odredite slobodno vrijeme za svakog od vas. Tako ćete se oboje dobro osjećati tijekom zaslužene pauze. Također, pohvalite jedno drugo kad je 'smjena' gotova. Na taj način partneru govorite da cijenite to što radi, bez da morate posebno napisati riječima što mislite o njegovom trudu, tvrdi Kate.

"Dosadno mi je u spavaćoj sobi"
Izlazak iz dnevne rutine može ostaviti posljedice i na vaš seksualni život. Ili je nestalo strasti ili ste iscrpljeni zbog poslova koje obavljate po kući, no osjećate da je nestalo iskre među vama.

"Svima nam sada dobro dođe seks jer je to vrsta bijega, olakšanje od stresa, tjelovježba i intimnost. No nemojte misliti da ćete se izvući s uobičajenim pozama. I u najbolja vremena nam rutina u krevetu može dosaditi, a kamoli u vrijeme samoizolacije. Kako bi vaš seksualni život ostao zdrav, 'donesite' nešto novo u spavaću sobu", savjetuje Taylor i dodaje kako je poželjno odustati od uobičajenih navika i dogovoriti se s partnerom da svatko unese neke novosti u krevet.

"To može biti nova poza, igračka, rublje, pa čak i seks u drugoj prostoriji nego što ste navikli. Provjerite koliko daleko možete dospjeti."

Tek 12 posto muškaraca u Hrvatskoj svakodnevno obavlja kućanske poslove:

"Čak ti se više ni ne sviđam"
Kada ste jedno pored drugoga svaki dan, cijeli dan bez prestanka, romantični trenuci mogu pasti u drugi plan. No samo zato što ste u istoj kući, bez maženja na trosjedu ili redovnog tjednog izlaska, vaš partner se može osjećati zanemarenim.

Pokušajte njegovati iskre i strasti, savjetuje Kate i pojašnjava da je dobro vratiti se flertu.

"Započnite s malim stvarima. Pošaljite partneru seksi poruku dok radite u drugoj sobi. Redovno se ljubite i dodirujte. I svakako kao obvezu uvedite najmanje jednu večeru na tjedan kada nećete biti pred ekranima."

"Trebam samo malo vremena za sebe"
Nikad se nemojte osjećati loše zato što vam treba vrijeme za vas, ali imajte na umu da se to vrijeme ne mora nužno podudarati s vremenom kad partner želi vrijeme za sebe, ističe Kate i kaže da je važno pokazivati partneru koliko ga volite.

"To može biti obično maženje, možete mu donijeti šalicu omiljenog čaja u krevet ili reći da izgleda lijepo. A onda uzmite vrijeme za sebe. Ako vas partner i prekine, nemojte odmah puknuti na njega. Umjesto toga, budite topli, ali odlučni. Dajte mu do znanja da niste na raspolaganju."

"Trošiš novac kao da sutra ne postoji"
U ovo doba nesigurnosti mnogi su se okrenuli promišljanju o financijama, a to može prouzročiti probleme parovima koji imaju drugačije navike trošenja novca. Dok jedan tjeskobno želi štedjeti zbog nesigurnosti posla, drugi naručuje online i kupuje proizvode koji mu ni ne trebaju.

Ovo sigurno nije prvi put da ste se posvađali oko novca, no ono što je sada drugačije jest činjenica da nitko od nas ne zna što nas čeka u budućnosti. Pronađite kompromis i pokušajte izaći jedno drugome u susret. To znači da morate razgovarati o mogućnostima štednje, ali na način da to ne naruši sreću i zabavu tijekom izolacije. A onda pronađite način kako umjereno potrošiti nešto novca i poboljšati vaš život u izolaciji.

"Ja sam čistio, glačao, prao..."
U životu prije korone ravnopravno ste dijelili kućanske poslove, no zbog dugog boravka kod kuće možda imate dojam da nikad niste dovoljno dobro pospremili ili očistili. Zbog toga se lista kućanskih poslova može činiti vrlo jednostranom.

"Te svađe zapravo ne proizlaze iz zadataka, nego iz osjećaja da naš partner ostavlja kućanske poslove nama jer nas smatra manje važnima. Kako biste to spriječili, vratite se osnovama i slaganju liste zaduženja u kući. Kad to uredite i svi naprave svoje zadatke, slijedi nagrada za više motivacije."

Kaže da bi nagrada trebala biti nešto što svi vole, poput hrane iz dostave.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije