Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zanimljivo

Pomiče li se ova fotografija? Optička iluzija zbunila društvene mreže

Reddit
18.05.2021.
u 07:00

Mnogi korisnici Reddita kažu da je ovo najgora optička iluzija do sada.

Optičke iluzije često nas ostavljaju zbunjenima i u promišljanju stvarnosti, a za ovu optičku iluziju korisnici društvenih mreža rekli su da je po tom pitanju najgora do sad, kako piše Daily Star.

Fotografija podijeljena na Redditu sastoji se od niza zelenih i plavih oblika okruženih malim crno-bijelim dijamantima. Međutim, ako fotografiju gledate duže, primijetit ćete da se fotografija pomiče.

Optička iluzija 'Moja supruga i punica' može procijeniti koliko godina imate:

1/2

Foto: Reddit

Ako ste pomislili da se zapravo radi o videu, pogriješili ste. Iako izgleda da se oblici lagano kreću, to se zapravo ne događa. 

Ova optička iluzija primjer je iluzornog kretanja zbog kojeg mislite da se nešto kreće. Kretanje fotografije zapravo je rezultat interakcije kontrasta boja i položaja oblika.

Koktelima možete pojačati imunitet: Donosimo jednostavne recepte!

Ključne riječi

Komentara 1

MO
montello
15:35 18.05.2021.

Vrtoglavica

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije