Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fizikalna terapija

Poliklinika Peharec – više od 20 godina iskustva, a operacija isključivo kao posljednje sredstvo

Poliklinika Peharec
Foto: Duško Marušić/Pixsell
29.03.2019.
u 11:00

Poliklinika pruža intenzivni rehabilitacijski tretman za zdravstvene probleme kao što su reumatske bolesti, poremećaji kralježnice, oporavak nakon operacije

Malo tko nije čuo za pre­zime Peharec, pogotovo u kontekstu tretmana fizikalne terapije i sport­skih ozljeda. Među hrvatskom, ali i međunarodnom sportskom zajednicom Peharec je respekta­bilna klinika. Mnogi kažu da je najbolji terapeutski centar u po­dručju rehabilitacije u regiji upra­vo Poliklinika Peharec u Puli.

Dr. sc. Stanislav Peharec osnivač je klinike i jedan od vodećih svjet­skih stručnjaka za biomehaniku kralježnice. Zajedno sa svojim timom stručnjaka već nekoliko desetljeća posvećen je rehabili­taciji sindroma akutne i kronične lumbalne boli, kao i drugih bol­nih stanja lokomotornog sustava. Moto Pehareca je: operacija kao posljednje sredstvo. Pravi je cilj pomoći pacijentu kroz prirodan oporavak te rehabilitacijske postupke. Ovaj jedinstveni spoj medicine i “jedan na jedan” pristupa svakom pacijen­tu zahtijeva veliki napor terapeuta i pacijenta. Rezul­tati i dugi niz godina uspješnog poslovanja pokazuju da je moguće postići velike rezultate u rehabilitaciji.

Teško je nabrojiti sve poznate sportaše koji su po­vjerili svoje zdravlje Poliklinici Peharec, od naših vatrenih Davora Šukera, Zvonimira Bobana, Aljoše Asanovića do sedmerostrukog svjetskog F1 prvaka Michaela Schumachera za kojeg je izrađeno sjedalo u kojem je osvojio dva naslova prvaka.

Ne radi se samo o poznatim sportašima, čija lista je, usput rečeno, impresivna, koji su posljednjih godina prepustili Peharčevu timu brigu o svojem zdravlju i vratili se na vrhunski nivo što im je omo­gućilo da i dalje nastupaju za svoje sportske klubove i ostvaruju vrhunske sportske rezultate.

Riječ je o mnogim pacijentima različitih dobnih sku­pina, s različitim stupnjevima oz­ljeda koji su došli i nakon nekoliko tjedana, ali ponekad i dulje otišli iz poliklinike s pozitivnim ishodima i osjećajem olakšanja. Poliklinika također pruža intenzivni rehabi­litacijski tretman za zdravstvene probleme kao što su reumatske bolesti, poremećaji kralježnice, oporavak nakon operacije kuka ili koljena. Suradnjom s pacijentima tim iz Poliklinike Peharec trudi se sastaviti prilagođeni rehabilitacij­ski program, koliko god bio složen i intenzivan, kako bi pacijent u što kraćem roku osjetio olakšanje.

Mnogo ovisi i o zdravstvenom sta­nju svakog pojedinca, kao i o pre­danosti kojom mogu ispunjavati sve što im terapija nalaže. Mnogi pacijenti hvale ih da su bili izrazito ohrabreni brigom i stručnošću koji je tim poliklinike pokazao tijekom terapija. Adresa: Rizzijeva ul. 101, Pula, tel: 052 393 800 •

Sadržaj omogućila HTZ

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije