Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U SAD-u

Poligamija nikada nije bila popularnija: 'Dijelimo čak i djecu, a nema razloga za ljubomoru'

Foto: Facebook Jermaine Roquemore
1/2
19.09.2019.
u 13:27

Jermaine Roquemore, otac je neuobičajene obitelji koja se sastoji od njega, tri supruge i čak devetero djece.

Umirovljeni vatrogasac i vlasnik tvrtke, Jermaine Roquemore, vjeruje kako se intimna veza može imati s nekoliko osoba odjednom, a to i prakticira. Svoju prvu suprugu, Angelicu, upoznao je prije 22 godine kada je on radio na ulazu u jedan klub. Par se ubrzo zaljubio i sada su već 13 godina u sretnom braku u kojem imaju i troje djece.

U ožujku 2001. godine Jermaine je preko interneta upoznao Leighanne i ubrzo je romansa pocvjetala među njima, a pola godine kasnije uselila se k bračnom paru. Ona s Jermainom ima 4 sina. 

Njihovoj nekonvencionalnoj zajednici 2015. godine pridružila se i Maria koju je Jermaine upoznao preko stranica za upoznavanje parova. Nakon nekoliko spojeva, shvatili su da zajedno žele dočekati starost pa se tako i Maria doselila, a obitelj je ponovno narasla kada su ona i Jermaine prije 2 godine dobili kćer.

Ova četvorka živi zajedno s ukupno devetero djece, a svaka od supruga ima svoju spavaću sobu. Jermaine svakog dana odlučuje u kojoj od soba će spavati.

Priče iz svoje obitelji dijele na Instagramu i Youtubeu gdje su stvorili zajednicu i za druge obitelji koje su nalik njima. 

- Na te žene gledam kao na dijelove svoga tijela, na ekstenziju svoje ljubavi. Nama je ovo normalno jer ne želimo živjeti kako svijet želi za živimo. Dijelimo sve, čak i djecu, a nema razloga za ljubomoru - rekao je Jermaine za Mirror.

Po pitanju ljubomore, istaknuo je kako se svatko od njih morao nositi s ljubomorom u jednom od trenutaka njihove veze, ali kako su kroz komunikaciju uspjeli poraditi na tim osjećajima. S njim se složila i njegova druga supruga.

- Ljubomora je bila prisutnija na početku veze kada sam bila nova u ovom odnosu. Borila sam se s mislima o tome može li on stvarno voljeti više od jedne žene, ali veze se razvijaju individualno, a razvija se i ona svih nas. Ne bih rekla da nam je ljubomora problem - kazala je Leighanne.

Nastavio je i kako se njemu nikada nije svidjela društveno učenje da osoba mora biti monogamna i da cijeloga života traži onu savršenu osobu kojoj je predodređena jer se on ne osjeća tako, a nastavio je i kako trenutno nema planova za daljnje širenje obitelji, ali i kako mu ne bi smetalo kada bi njegove supruge pronašle novog partnera.

Njihova obitelj nije jedina ovakva, poliogamija u SAD-u u velikom je porastu. Istraživanje koje je proveo Gallup pokazalo je zanimljive rezultate. Istraživači su uspoređivali velik broj ponašanja koja su na početku tisućljeća smatrala nemoralnima, a poligamija je samo jedan od tih ponašanja. 

Otkrili su kako je poligamija u novije vrijeme popularnija nego ikada prije. Ne tako davne 2001. godine moralno prihvatljivom ju je smatralo samo 7 posto Amerikanaca, a u usporedbe radi, ta brojka se u 2015. godini penje na čak 16 posto. Pitanja od kojih se istraživanje sastojalo sadržava su čitav niz kontroverznih tema poput abortusa, pornografije, kontracepcijskih metoda li pak seksa van braka.

Za istraživanje su obuhvaćena razmišljanja čak 1024 punoljetnih osoba iz svih 50 savezničkih država, a uspoređivana su sa čak 14 godina razmaka i otkriveno je kako su Amerikanci postali izrazito liberalniji i lakše prihvaćaju različitosti. Nadalje, Amerikanci sada poligamiju smatraju moralno prihvatljivijom od afere u monogamnoj vezi.

Ljubavne savjete dale su nam i kumice s placa:

Ključne riječi

Komentara 1

BU
busbus59
14:25 19.09.2019.

Sve tri predebele!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije