Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠTO VI MISLITE?

Pokrenuo raspravu: 'Odlučio sam svome sinu naplaćivati kamatu na posuđeni novac'

Shuttershock
06.04.2022.
u 10:30

- Umjesto da diže kredit u banci, ponudio sam mu 3 posto kamate, što je i dalje niži postotak od onoga koji bi mu banka ponudila - napisao je otac u svojoj objavi

Važno je naučiti svoje dijete o vrijednosti novca, ali važno je i kako to učinite. Jedan otac pokrenuo je raspravu nakon što je na Redditu podijelio ideju da svome vlastitom sinu naplati kamatu na novac koji mu je posudio. I dok su neki rekli da je to odlična ideja, a drugi su rekli da se čini kao da otac želi zaraditi na svome sinu.

- Moj 19-godišnji sin želi kupiti auto, ali potrebna mu je financijska pomoć. Umjesto da diže kredit u banci, ponudio sam mu 3 posto kamate, što je i dalje niži postotak od onoga koji bi mu banka ponudila - napisao je otac u svojoj objavi.

Nevjerojatne sličnosti: Možete li reći koja je na fotografiji majka, a koja je kći?

1/9

Kako piše Mirror, dodao je kako mu se sin suprotstavio i da je rekao da će mu vratiti samo iznos novaca koji mu je i posudio. Posvađali su se, ali otac je odbijao popustiti, a smatra i da je sin previše sebičan. Korisnike Reddita upitao je što je toliko loše u tome da sinu naplati malu kamatu na posuđeni novac.

Njegova objava izazvala je žestoku raspravu, a mnogi su odobrili njegovu ideju i napisali da je to dobro za sina i da će ga naučiti kako krediti funkcioniraju u stvarnom svijetu.

- Ne vidim ništa loše u tome - napisao je jedan korisnik.

- Važno je da nauči na koji način svijet funcionira. Predlažem da ga, kada vam isplati sve, iznenadite s time što ćete taj novac od kamate uložiti u nešto što će mu biti korisno kasnije - komentirao je drugi korisnik.

No, drugi su bili ljuti i tvrdili su da će mu sin zamjeriti ako mu naplati kamatu.

- Ne razumijem zašto želite naplatiti kamate vlastitom djetetu. Treba li ga to nečemu naučiti ili doslovno želite zaraditi na vašem sinu? - oštro je napisala jedna žena.

Koji su najljepši ljubavni stihovi svih vremena? "Pjesma nad pjesmama iz Biblije", "Crvena jabuka..."

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije