Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZLATARNICE RODIĆ

Poklanjamo jedan od najtraženijeg nakita u posljednjem desetljeću

Konavoske naušnice
Foto: Promo
1/2
20.12.2019.
u 12:36

Sretna dobitnica je Spomenka Kus. Čestitamo!

Konavoske naušnice, nazivane još i 'Verižice' oblika prstena ukrašenog na razne načine, a najčešće koraljima ili biserima, simbol su dubrovačkog područja i definitivno, pokazalo se, najomiljeniji komad nakita iz starohrvatske kolekcije.

Okrenemo li se i pogledamo posljednje desetljeće, sa sigurnošću mogu reći kako je upravo ovaj dizajn najtraženiji u kolekciji tradicionalnog nakita.” Govori nam Tomislav Rodić iz zlatarnice Rodić koja znanje o ručnoj izradi ovog nakita prenosi s generacije na generaciju.

Riječ je o dizajnu naušnica koji u sebi nosi stoljetnu priću iz Dubrovačkih krajeva, a u posljednjih nekoliko godina ovaj nakit je prepoznat od strane hrvatskih trendseterica, influenserica i svih onih dama koje šeću zagrebačkom špicom poznavajući i prepoznavajući snagu ovakve estetike.

Foto: Arena Hospitality Group

Iako zapravo sasvim maleni dio bogate povijesti Dubrovačke republike, Konavoske naušnice već stoljećima očaravaju estetikom koja s godinama, izgleda, samo raste.

Zanimljivo je da se u staro doba u Konavlima točno znalo kakve tko naušnice nosi. Dok su najstarije žene nosile najveće naušnice, djevojčice su nosile one manje.

Osim toga, bile su prve na popisu predmeta kojima su mladići prigodom ženidbe darivali svoju odabranicu.

Ovaj nakit ste zasigurno već negdje primjetili, a ako ga već ne posjedujete, predlažemo da zaigrate nagradni natječaj i otvorite mogućnost da baš vama ovaj Božić ukrasi ovo posebno iznenađenje! Možda su baš ove male srebrne Konavoske kroz nekoliko dana vaše!

Vaše naušnice čekati će Vas u Zlatarnici Rodić u Bakačevoj 11, a ako niste iz Zagreba – šaljemo ih poštom na vašu adresu!

p.s. Dečki, ovo je možda idealna prilika da iznenadite svoju dragu! ;)

Sretna dobitnica:

Spomenka Kus

Čestitamo!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije