Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PAMETNO PLANIRANJE

Pohod na zimske destinacije je započeo, a mi vam donosimo savjete kako putovati bezbrižno

Pohod na zimske destinacije je započeo, a mi vam donosimo savjete kako putovati bezbrižno
Foto: Promo
1/4
14.11.2015.
u 16:34

Dobro istražite odredište, informirajte se o smještaju, lokalnim atrakcijama i gastronomskim specijalitetima.

Neovisno radi li se o obiteljskom odlasku na skijanje ili bordanju s ekipom, od odlaska na snježne destinacije svi očekuju odlične staze, dobru hranu u lokalnim restoranima i neki oblik zabave u pivnicama, pubovima i klubovima. Lokacija je stvar afiniteta – nekima će prevagnuti fantastično skijalište, drugima će prioritet biti kvalitetan noćni život, dok će treći birati središta vrhunske gastronomije. Kako bilo, bitno je paziti na troškove. Osim pažljivim odabirom termina te ranim ili last-minute rezervacijama, uštedi se može doskočiti pametnim planiranjem puta, smještaja te kupnje ski-karata. Zato vam donosimo par savjeta.

Foto: Promo
Dobro istražite odredište, informirajte se o smještaju, lokalnim atrakcijama i gastronomskim specijalitetima. Provjerite tečaj valuta, cijene prijevoza, smještaja, hrane i ski-karata jer ako ste dobro informirani, izbjeći ćete nepotrebne troškove. Dodatno si možete olakšati ako unaprijed platite smještaj i sve ostalo što vam je potrebno preko digitalnih platformi svojom karticom. Također, preuzmite aplikacije koje bi vam mogle zatrebati na putovanju te svakako mape kako biste ih mogli koristiti i offline.

Također, svakako ponesite svoju karticu. Dobro će doći pri kupnji vinjeta na autocesti, a kartice su prihvaćene i u restoranima i trgovinama uz autoceste. Štoviše, plaćanje karticom je na većini POS terminala obično bez naknade, a na nekima je moguće bez naknade podizati gotovinu s bankomata, pa nema smisla posjećivati mjenjačnice prije puta.

Foto: Promo

Skijaške karte se praktički svugdje mogu kupiti karticom, a njome je moguće plaćati i iznajmljivanje opreme, polog za apartman te u lokalnim supermarketima. Upravo su Mastercard® kartice prihvaćene u više od 210 zemalja i teritorija diljem svijeta tako da s njima ne možete pogriješiti.

Inače, istraživanje MasterIndex kompanije Mastercard iz rujna 2017. je potvrdilo da 46% Hrvata planira ove zime putovati u inozemstvo radi razonode, a naša preporuka je: vi budite oni među njima koji će putovati pametno!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije