Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vruće ljeto

Pogledajte gdje i kako se hlade stanovnici na kontinentu!

Slavonski Brod (1)
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/24
Autori: i.kri, I. Galović
19.07.2013.
u 21:35

Osječani u ljetnim mjesecima spas od velikih vrućina traže na pješčanoj plaži Kopakabana gdje se danas okupilo mnogo građana, dok se stanovnici Slavonskog Broda okupljaju u centru Poloj.

Osječani u ljetnim mjesecima spas od velikih vrućina traže na pješčanoj plaži Kopakabana gdje se danas okupilo mnogo građana, dok se stanovnici Slavonskog Broda okupljaju u centru Poloj.

Prema najavljenim vremenskim prognozama Brođane očekuje prvi pravi srpanjski ljetni vikend. Za očekivati je da će se temperature penjati i do 33 stupnja Celzijevih pa će mnogi tražiti osvježenje ili planirati odlazak na kupanje i \"hvatanje boje\". Sve one koji ovih dana nisu otputovali na more, a planiraju ugodan vikend uz kupanje i sunčanje spremno čeka uređena i jedna od najljepših kontinentalnih pješčanih plaža na rijeci Savi, Sportsko rekreacijskog centra \"Poloj\". I ove je godine Grad Slavonski Brod organizirao \"Ljeto na Poloju\", te angažirao 20 djelatnika koji će tijekom ljeta brinuti da na plaži sve bude u najboljem redu.

Osiguran prostor za roštilj

Spasilačka služba sa povišenih platformi i iz motornih čamaca budno motri na kupače, organizirano je čuvanje parkiranih automobila, motocikla i bicikla, iznajmljivanje ležaljki i suncobrana, a uređeni su i sportski tereni za tenis, košarku, odbojku na pijesku, nogomet i sl. Ugostitelji i slastičari su već zauzeli svoje pozicije, a za one koji vikend žele provesti uz roštilj osiguran je prostor za loženje vatre i montažni betonski roštilji. Brođani koji na Poloj žele povesti svoje kućne ljubimce od ove godine i to neometano mogu, jer je jedan dio savske plaže osiguran upravo za njih. \"Ljeto na Poloju\" zamišljeno je da se Brođanima omogući svakodnevni boravak na Sportsko rekreacijskom centru \"Poloj\" uz minimalni financijski izdatak.

Tako je naprimjer za sportaše rekreativce koji trče, joggiraju ili pješice dolaze do Poloja ulaz na plažu potpuno besplatan. Oni koji dolaze biciklom platit će cjelodnevno čuvanje svega dvije kune, a predviđena cijena na parkiralištu za automobile je pet kuna. Upotreba sportskih terena naplaćuje se pet kuna po satu, a isto toliko je i dvadeset minutni boravak u aquaparku. Cjelodnevno lješkarenje pod suncobranom ili na ležaljci nešto je skuplje i stoji 10 kuna. Brođani vole Poloj i u ljetnim mjesecima na njemu dnevno boravi i do desetak tisuća kupača iz Broda i okolnih mjesta.

Lučka kapetanija Slavonski Brod izdala je rješenje kojim potvrđuje da Poloj ispunjava sve propisane sigurnosne uvjete. Služba za zdravstvenu ekologiju Zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije redovito ispituje kvalitetu vode na ovom omiljenom brodskom kupalištu, a u posljednjim analitičkim izvješćima kakvoća vode ocijenjena je kao - izvrsna. Kupalište \"Poloj\" mnogima je odlična zamjena za more, ali i za dugo najavljivane, već izgrađene i željno očekivane bazene, koji zbog kašnjenja konstituiranja Gradskog vijeća na žalost i dalje ostaju zatvoreni.

>>Žene u 30-ima nesigurnije su u badiću nego njihove majke

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije