Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Diva

Pogled ispod obrva: Kratak put do dugih trepavica

Trepavice
Foto: Max Factor
1/6
25.02.2014.
u 12:30

Trepavice najraskošnije izgledaju s ekstenzijama koje se ugrađuju u salonima ljepote.

Želite li još više od onoga što vam mogu pružiti maskare i uvijači, u vizualnom “pojačavanju” trepavica pomaže takozvani trajni make up koji se izvodi u kozmetičkim salonima – primjerice, iscrtavanje linije uz trepavice.

S trajnom šminkom oči se doimaju krupnijima i izražajnijima, a trepavice izgledaju gušće, objašnjava Martina Pužar iz zagrebačkog Beauty centra Božica.

– Trajna šminka postojana je od jedne do tri godine. Biljni pigmenti, koji su testirani na alergijske reakcije, apliciraju se nekoliko milimetara pod kožu. Boja se ne može “razliti”, ali postupno blijedi, što ovisi o koži. Trajni make up odlično je rješenje ako se zbog preosjetljivosti ne možete šminkati i(li) želite izgledati dotjerano bez mnogo truda – ističe Martina Pužar.

Foto: Promo foto National Geographic

(MAX FACTOR dvostruka maskara Excess Volume Extreme Impact za iznimanvolumen (99,00 kuna, dm)

Trepavice najraskošnije izgledaju s ekstenzijama koje se ugrađuju u salonima ljepote. Ekstenzije su mnogo trajnije i kvalitetnije od običnih umjetnih trepavica za kućnu uporabu i više “poštuju” prirodne trepavice.

Jedna umjetna ekstenzija lijepi se na jednu prirodnu trepavicu te stoga otpadaju ravnomjerno, za razliku od parcijalnih trepavica nakon čijeg ispadanja ostaje vidljiva rupa – objašnjava Magdalena Topčić iz zagrebačkog salona ljepote Fabula De Forma.

(VICHY Liftactiv Serum 10 s prirodnim šećerom ramnozom i ceramidima, za njegu područja oko očiju i jačanje trepavica, 235 kuna u ljekarnama)

Pritom upozorava da na takav tretman valja ići samo u provjerene, certificirane salone koji rade s visokokvalitetnim ljepilima pa je opasnost od iritacija i alergija vrlo mala.

– Postoje ekstenzije od sintetičke dlake, nerca ili svile. Ako su ekstenzije pravilno postavljene, 95 posto ljudi neće osjetiti razliku na očima, a za ostalih pet posto ljudi, koji imaju vrlo osjetljive oči, preporučuju se “lakši” nerc ili svila.

Ekstenzije mogu nositi i osobe s kontaktnim lećama. Rok trajanja ekstenzija ovisi o prirodnom ciklusu trepavica i o načinu održavanja, a nadopuna se preporučuje svaka dva do četiri tjedna.

>>Pogledajte kako staviti umjetne trepavice

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije