Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRVOPIJE

Počinje navala komaraca: Evo kako se na jednostavan način možete zaštititi!

Komarci
Foto: Getty Images
1/2
16.06.2019.
u 07:00

Komarci su osobito skloni parfemima, a prilikom uboda mogu uzrokovati alergijske reakcije...

Komarce ćemo najprije naći na područjima višim od 1500 metara nadmorske visine, i to najčešće u blizini vode, neovisno o njenoj veličini i kvaliteti. Ova iritantna stvorenja često nas oneraspolože već na sami zvuk, no znaju biti i opasni jer često puta dolaze kao prijenosnici različitih bolesti. Prilikom uboda mogu uzrokovati kožne promjene i alergijske reakcije.

Kako bismo se što bolje zaštitili od komaraca, potrebno je izbjegavati jarke boje poput žute, a pomažu i određene namirnice poput češnjaka i bosiljka jer ih njihov miris drži podalje od nas. Češnjak zapravo prikriva miris ugljičnog dioksida kada izdišete, a osim toga, spojevi sumpora koji se izmjenjuju kroz vašu kožu, dodatno vas odbijaju od njih.

Korisna su i eterična ulja, metvica, limunska trava, a potrebno je i izbjegavati vlažna mjesta. Vanilija je prirodno sredstvo borbe protiv komaraca. Dodajte dvije čajne žličice vanilije u jednu šalicu vode, ulijte u bocu te se pošpricajte. Vanilija će 'zakamuflirati' vaš tjelesni miris i zadržati komarce podalje od vas.

Komarci su osobito skloni parfemima, lakovima, pa čak i dezodoransima. Ako koristite losione i slične preparate, pokušajte koristiti one koji imaju jak miris lavande, bosiljka, ružmarina ili čak eukaliptus. Ako imate krvnu grupu 0, bit ćete pravi mamac za ove insekte. Preporučuje se nositi i 'laganu' odjeću prozračnih materijala, a sa sobom uvijek imajte i bocu vode za osvježenje.

Supernamirnice koje trebate imati u svom domu

Ključne riječi

Komentara 11

VO
vorda400
12:01 16.06.2019.

Nema straha bandić je pošpricao cijeli Zagreb samo nitko nije nigdje vidio da netko stvarno to radi

Avatar Debilni-hrvatina
Debilni-hrvatina
09:09 16.06.2019.

Kakve veze ima parfem ili miris tijela s komarcima?Komarce privlači CO2 koji mi izdišemo, ništa drugo...

MO
modovisisajteMaraschino
15:04 16.06.2019.

Počinje? A što je bilo prije mjesec dana?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije