Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Počinje Lukovo u Novskoj – najbolja jesenska manifestacija

Lukovo u Novskoj
Foto: Promo
1/5
17.10.2019.
u 11:55

U tri dana programa, od 18. listopada ovaj nazapadniji slavonski grad omogućit će svim posjetiteljima putovanje na kraj 19. i početak 20. stoljeća u organizaciji Turističke zajednice Grada Novske.

Pažnju nekako najviše privlače zvuci tamburice, domaći specijaliteti, ulice obučene u svečano ruho i dekorirane jesenskim plodovima i bojama, kao i povijesni detalji koji se sreću na svakom koraku. Kako je nekad izgledao salon starog hotela i što se u njemu pilo, o kojim temama se pričalo u brijačnici, kakve frizure pravile su se u frizeraju, kako je izgledala nastava u starinskoj učionici, što se gledalo u kinu, što se kupovalo na sajmištu, kakve su bile igre na sreću i kako su uopće živjeli stari Novljani… Odgovore nudi program jedinstvene manifestacije kontinentalne Hrvatske koji svaku večer završava pučkim veselicama uz nastupe poznatih izvođača.

Foto: Arena Hospitality Group

Ukoliko ste željni delicija sa novljanskih trpeza, obavezno je posjetiti Novljanski ćošak, zabavnu zonu u kojoj svoja popodneva provode tamburaši, dok na ugostiteljskim kućicama stoje ispisane ponude onoga što nude, a posebnost su palačinke napravljene sa medom medljikovcem, orasima i šumskim voćem. Šetnju Ćoškom završite vožnjom u kočiji ili turističkim vlakićem, a oni željni novih znanja u pratnji vodiča mogu šetati Lukinom zagonetnom stazom.

Dobri domaćini u Novskoj Vas čekaju od 18. do 20. listopada! Ne propustite Lukovo!

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije