Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skijališta u Štajerskoj

Početak sezone obiteljskog skijanja

Štajerska
28.11.2018.
u 06:00

Djeco, stanite na skije i krenite! Ne propustite Skijaški obiteljski festival (FamilienSkiFest) u Štajerskoj, koji traje od 15. do 16. prosinca 2018

Igra, zabava, sigurnost i srdačni domaćini! Čekaju vas spremne skijaške staze, staze za skijaško trčanje i parkovi pustolovina za djecu: U Štajerskoj se po treći put organizira veliki skijaški obiteljski festival (FamilienSkiFest Steiermark) koji traje od 15. do 16. prosinca.

Ponovno krenete u istraživanje idealnih zimskih destinacija: čeka vas 31 štajerska regija za skijanje i skijaško trčanje. Sva skijaška područja koja su uključena u ovu akciju nedjeljom daju popust od 50 posto za sve karte za skijaške i trkače staze, kao i popust na posudbu skija i opreme, te na tečajeve skijanja i skijaškog trčanja za djecu do 15 godina. Skijaški obiteljski festival održava se u osam skijaških područja i traje dva dana, a obiteljima se odmah na početku skijaške sezone nude atraktivni popusti. Čekaju vas široke skijaške staze, obronci pogodni za sasvim lagane vježbe i savršeno pripremljene staze za skijaško trčanje. A, u međuvremenu postoji cijelo mnoštvo raznih aktivnosti, tako da uz igru možete uživati u zimskim sportovima.

Ove štajerske skijaške destinacije nude i sjedežnice koje spajaju četiri skijališta i područja za odmor u Schladming-Dachsteinu, Tauplitzu, Kreischbergu, Loseru ili Stuhlecku, a vrhunskom ponudom ističu se i obiteljska skijališta između Mariazella, Jogllanda i Salzstiegla. Obiteljska skijališta nude skijaško trčanje, traženje blaga u snijegu, sanjkanje i vožnju na skidoou. Tauplitz se potpuno posvetio sigurnosti skijaša, kao što su spašavanje u planinama, traženje stradalih u lavinama ili reguliranje skijaških staza.

Svi koji vole skijaško trčanje na tim će skijalištima doći na svoje jer će imati priliku savladati pravilne tehnike skijaškog trčanja. Skijaško područje Hauser Kaibling nudi bob-utrke, a možete naučiti i kako pravilno rukovati uređajima za traženje stradalih u lavinama, te kako se koristi ruksak za skijanje, itd. Planai će ove sezone organizirati snježnu olimpijadu, u kojoj će sudionici moći odmjeriti snage u različitim disciplinama. Tijekom vikend otvaranja obiteljska skijališta nude razne pogodnosti. 
www.steiermark.com/familienskifest

Autohtona slasna jela u skijaškim kolibama u Schladming-Dachsteinu

„Put do srca vodi preko tanjura“ – to je deviza domaćina u ukupno 100 skijaških koliba, koje Vas očekuju na skijaškim padinama regije za skijanje i odmor Schladming-Dachstein. Njihova bogata kulinarska ponuda zadovoljit će i one najzahtjevnije. Kuhari u skijaškim kolibama u regiji Schladming-Dachstein pripremaju autohtona jela prema tradicionalnim receptima – od slasnih juha do uštipaka sa štajerskim sirom do svježih domaćih štrudli. U turističkoj regiji Schladming-Dachstein prednost se daje štajerskom načinu života, srdačnosti i osobnom pristupu – sve ćete to naći u ukupno 96 skijaških koliba koje imaju “room service” uslugu.
www.schladming-dachstein.at

Top skijaška karta MurMürz sad vrijedi za dva dodatna skijaška područja

Devet skijališta između mjesta Oberer Murtal i Semmering ujedinilo se od prošle zime u novi savez „Mur-Mürz Top Skipass“ (Top skijaška karta Mur-Mürz). Za turistička mjesta Turracher Höhe, Kreischberg, Grebenzen, Lachtal, Gaal, Obdach, Salzstiegl, Präbichl i Stuhleck prva zajednička sezona se pokazala kao potpuni uspjeh. Prodaja karata za sezonu povećana je za gotovo četvrtinu. Za zimsku sezonu 18./19. savez skijališta sa zajedničkom skijaškom kartom se još malo proširio: pristupila su mu skijaška područja „Brunnalm-Hohe Veitsch“ i „Turnau – Scheabenbergarena“. Tako skijaška karta „Mur-Mürz Top Skipass“ sada obuhvaća 11 skijaških područja i otvara vrata u ukupno 76 žičara i dizala, odnosno u 226 staza i ruta. Skijaška karta Mur-Mürz Top Skipass može se nabaviti i kao višednevna karta i kao sezonska. U slučaju sezonske karte nude se 22 atraktivna obiteljska paketa, a do 15. prosinca vrijede i popusti za karte u pretprodaji. Uz korištenje Mur-Mürz sezonske karte možete koristiti i popust na ulaznice u toplicama Aqualux Fohnsdorf i Asia Spa Leoben.
www.skiberg.at

Profesionalni skijaši i sportaši na djelu

❤ FIS svjetski kup u nordijskom trčanju u Ramsau, 21.-23. prosinca 2018.: najbolji sportaši u kraljevskim disciplinama s područja nordijskih sportova dolaze na skakaonicu HS98, kao i na start svjetskog prvenstva u skijaškom trčanju, koje se održava u Ramsau am Dachstein. www.ramsau.com
❤ FIS Slopestyle Weltcup na Kreischbergu, 12. siječanj 2019. Najbolji snowboardaši i freestyleri ponovno gostuju u Kreischbergu. www.kreischberg.at
❤ Europacup Snowboard paralelno natjecanje u Lachtalu, 26.-27. siječanj 2019. www.lachtal.at
❤ Svjetski kup u bobu u Kleinlobming: 1.-3. veljača 2019. www.oesbv.at
❤ Nočna utrka - FIS muški nočni slalom u Schladmingu: 29. siječnja 2019. Legendarni noćni slalom – The Nightrace – održava se po 22. put u Schladmingu, u centru turističke regije Schladming-Dachstein. Oko 50.000 gledatelja dolazi iz godine u godinu u Planai, kako bi na cilju navijali za svoje zvijezde. www.thenightrace.at

TURA ZA SLADOKUSCE NA 4 BRIJEGA - NA 4 SKIJALIŠTA POVEZANA SJEDEŽNICOM

Četiri skijališta – četiri skijaške kolibe – četiri užitka: Tura za sladokusce na četiri brijega je ekskluzivni dan za pustolovine, na sjedežnici koja povezuje četiri skijališta. U pratnji učitelja skijanja gosti uživaju kako u kulinarskim, tako i u sportskim doživljajima. Na početku dana dobiva se bogat doručak u Schnepf’n Alm. Zatim se ide na kuhani gablec kod Hochwurzenalma. Za ručak će vas u Schafalmu ugostiti braća Heinz i Reinhard Schütter koji pripremaju vrhunsku janjetinu, a u ponudi imaju i odlična vina. Ugođaj na kraju dana uljepšat će povratak u novu Alm-Arenu u podnožju Hauser Kaiblinga. Između četiri mjesta za stanku nalaze se četiri najljepše skijaške rute na četiri skijališta u Schladmingu, koje spaja sjedežnica. Made My Day (Uljepšaj moj dan) tura u četiriju skijalištima za dame: 27. i 29. ožujka Počinje se doručkom s pjenušcem u Reiteralmu, zatim slijede skijaška Joga u Hochwurzenu i ručak u Schafalm u Planaiju. Nakon toga ide se u prekrasnu wellness oazu u hotelu s četiri zvjezdice Höflehner, koji nudi prirodne proizvode, a nalazi se tik do skijaške staze, tako da dame mogu relaksirano završiti ovaj dan.
www.schladming-dachstein.at

Ski amadé dan za dame (Ladies Week) se vraća

„1 + 1 besplatno“ – tako glasi moto Tjedna za dame. Ova skijaška ponuda sada je zbog ravnopravnosti spolova namijenjena damama, ali i gospodi 

Tijekom dvije prošle zimske sezone omiljeni tjedan Ladies Week nije bio u ponudi Ski amadé. Austrijski predstavnici ureda za ravnopravnost spolova zabranili su ga, zbog diskriminacije prema muškarcima. Sada je pronađeno rješenje, pa će ova vrsta odmora ponovno oživjeti. Na ovaj način, Ladies Week se ravnopravno obraća damama i gospodi. Neovisno o tome radi li se o gostima muškog ili ženskog spola, između 23. i 30. ožujka 2019. svi koji za vrijeme trajanja Ladies Week rezerviraju boravak u dvokrevetnim sobama besplatno dobivaju jednu 6-dnevnu skijašku kartu. To vam obećava dvostruku radost skijanja u Austriji. Pored darovane druge skijaške karte, turistička regija Schladming-Dachstein za vrijeme trajanja Ladies Week nudi i atraktivan program za skijašice. Službeni početak Tjedna za dame počinje 23. ožujka, koncertom u parku u Planaiju, a 26. ožujka održava se drugi krug smago!-Awards. Nastupit će najbolji izvođači šlagerske i narodne glazbe iz Austrije, Njemačke, Južnog Tirola i Švicarske, a omogućit će vam zabavne trenutke u kući Tenne. Kao dopuna za ova dva velika glazbena događanja, organiziraju se zabave, testovi skijanja za najnovije modele skija, čekaju vas učitelji skijanja za dame i gospodu, organiziraju se vesele večeri u skijaškim kolibama, šetnje s bakljama, te posebne spa-ponude u hotelima, kao i druge priredbeza vrijeme trajanja Tjedna za dame.
www.schladming-dachstein.at

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije