Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Važnost mamografije

Počeo Lila tjedan udruge Nismo same

HPV
Foto: GettyImages
06.05.2019.
u 11:55

U intervjuu koji je nedavno dala za jedan dnevni list Rkman je kazala kako joj je želja potaknuti mlade žene i majke da se više brinu o sebi i o svojem zdravlju.

Mia Rkman, Miss Universe Hrvatske 2019. i studentica sanitarnog inženjerstva na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu, snimila je video poruku u kojoj je sve žene pozvala da se odazovu na testiranje na HPV i mamografske preglede, a u znak podrške javno-zdravstvenoj akciji koju pod nazivom „Lila tjedan – Tjedan ženskog zdravlja“ od 6. do 12. svibnja organizira udruga NISMO SAME. 
U intervjuu koji je nedavno dala za jedan dnevni list Rkman je kazala kako joj je želja potaknuti mlade žene i majke da se više brinu o sebi i o svojem zdravlju.

Danas, 6. svibnja, Mia Rkman pridružit će se članicama udruge NISMO SAME na zagrebačkom Trgu Petra Preradovića gdje će, u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar", od 15 do 17 sati, biti organizirani besplatni mamografski pregledi za žene koje nikada nisu bile na mamografiji. 

Cilj akcije je upozoriti na važnost mamografije u prevenciji raka dojke. Na pitanja građana i medija tom će prigodom odgovarati i doc. dr. sc. Maja Prutki, radiologinja s KBC-a Zagreb. 

Ovogodišnji “Lila tjedan – Tjedan ženskog zdravlja” odvija se pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva, a u suradnji s KBC-om Zagreb, KBC-om „Sestre milosrdnice“, KBC-om Split, KBC-om Rijeka, KBC-om Osijek, OB „Dr. Ivo Pedišić“ u Sisku, NZJZ Splitsko-dalmatinske županije, NZJZ „Dr. Andrija Štampar“, ZZJZ Osječko-baranjske županije i tvrtkom Roche.

Danas je započelo i besplatno testiranje na HPV u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku i Sisku, a pristupiti mu se može bez prethodne najave i uputnice. Udruga poziva sve žene da se uključe u naš "Lila tjedan" i odazovu se na testiranje. 
Ivana Kalogjera, predsjednica udruge NISMO SAME

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije