Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Biste li probali?

Počela masovna prodaja – molim jedan hamburger od crva

insekti
Foto: ALEXANDER HEINL/DPA/PIXSELL
15.08.2017.
u 23:26

Insekti se moraju uzgajati pod strogim nadzorom tijekom četiri generacije

U Švicarskoj će se u trgovinama trgovačkog lanca Coop početi prodavati jela od – kukaca. Odnosno jela od bjelančevinama bogatih crva koje proizvodi švicarski startup Essento. Odluka je nastupila nakon što su izmijenjeni zakoni koji sada u Švicarskoj omogućuju prodaju takvih jela. Prve su na redu okruglice, a potom će na red doći i hamburgeri. U okruglicama se osim hranjivih crva nalaze i riža, mrkva, celer, poriluk i malo chillija.

Kako bi sve bilo zakonito, insekti se moraju uzgajati pod strogim nadzorom tijekom četiri generacije prije nego što postanu prikladni za ljudsku konzumaciju, piše Deutsche Welle.

Već je 2013. godine FAO odobrio studiju prema kojoj je hrana od insekata daleko manje štetna za okoliš te puno pozitivnije utječe na život igrajući temeljnu ulogu u prirodi. Te prednosti dosad nisu bile poznate javnosti, kaže se u toj studiji. Kao dodatno opravdanje ističe se i rast ljudske populacije koja će uskoro doseći i devet milijardi te se moraju pronaći i novi izvori hrane.

Ključne riječi

Komentara 8

NA
narcis660
23:34 15.08.2017.

E pa de dobro je.....Pa stvarno izmisljotine zesce malo.Molim jedan hamburger od crva i pizu od tekuta npr.Katastrofa!

Avatar possibilis
possibilis
04:16 16.08.2017.

Zapravo sve sto izgleda nejestivo- potrpaj u formu hamburgera. Onda mozda prodje.

VE
velebit1
05:44 16.08.2017.

to je istina bije sam jučer u jednoj od tih trgovina i stvarno od prošlog ponedijeljka se mogu kupit osobno sam vidije ta sranja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije