Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ulja za ljepotu

Pobijedite grubu i suhu kožu na stopalima

stopala
Foto: Shutterstock
23.10.2014.
u 14:00

Tempo života, dugo stajanje na nogama, najčešće u neudobnoj obući te vremenski uvjeti - sve to utječe na kožu žena. Kako biste se izborile za mekša i zdravija stopala, koristite ulja...

Suha stopala muče sve više žena. Tempo života, dugo stajanje na nogama, najčešće u neudobnoj obući te vremenski uvjeti - sve to utječe na kožu žena. Kako biste se izborile za mekša i zdravija stopala, koristite ulja. Evo koja:

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje je jedno od najboljih ulja koje ima brojne prednosti za kožu. Masirajte stopala maslinovim uljem nakon tuširanja i prije odlaska u krevet. To hidratizira i omekšava vaša stopala. Ono također sprječava kožu da postane suha i gruba.

Ulje lavande

To je još jedno prirodno ulje koje se koristi u mnoge kozmetičke svrhe. Pomiješajte ulje lavande s mlijekom i masirajte time stopala. Mlijeko, kao i ulje lavande hidratizira stopala i čini ih mekim. Mlijeko će također pomoći da se uklone mrtve stanice kože.

Ulje patchoulija

To je prirodno eterično ulje koje se također može primijeniti za liječenje suhih stopala. Nanesite ulje patchoulija na stopala prije nego što odete u krevet i masirajte pet minuta. Navucite čarape i lezite u krevet. Ulje patchoulija tretira ispucale pete i ubija gljivice koje dovode do infekcija.

Bademovo ulje

Možete pomiješati bademovo ulje s drugim eteričnim uljima kao što je ulje lavande i tom mješavinom masirati stopala. Ako želite napraviti piling stopala, dodajte šećer ili morsku sol, koju ćete pomiješati s uljem i mlijekom. Ovaj piling uklonit će mrtve stanice kože.

>>Razveselite na kraju radnog tjedna svoja stopala kupkom i nježnim pilingom

>>Krastavac, pivo, maslinovo ulje, mlijeko.... Obične namirnice u neobičnoj ulozi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije