Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Riba petkom

Po precizne upute za pripremu tuna steaka otišli smo u poznati riblji restoran gdje je ovo jelo jedno od najtraženijih

Sandra Šimunović/Pixsell
13.05.2022.
u 06:26

U zagrebačkom restoranu Korčula svakodnevno pripremaju tunu na žaru koja je među najtraženijim specijalitetima od te ribe. Uz odrezak najčešći je i najprodavaniji prilog blitva na lešo, i to pripremljena na najjednostavniji način - samo kuhana u kipućoj vodi.

Kod pripreme odreska od tune pazi se na svaku sekundu koju steak provede na grilu kako bi on pred gosta stigao točno onakav kako ga je naručio. Ako ga želi krvavog, peku ga dvije sekunde s jedne i isto toliko s druge strane, za srednje pečen sa svake strane na grilu stoji četiri, dok za jače pečen treba od pet do šest minuta. Evo i recepta.

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Tuna steak

Sastojci:

1 odrezak od tune

sol

200 g blitve

maslinovo ulje

Priprema:

Tunu narežite na odreske debljine 2-3 cm. Posolite i prepecite na grilu na drvenom ugljenu. Ako želite dobiti krvavi steak, pecite ga s obje strane svega dvije sekunde, za srednje pečen odrezak na vatri ga držite četiri, a za jače prepečen pet do šest minuta. Poslužite ga uz blitvu na lešo, koju je potrebno skuhati u kipućoj vodi i začiniti po želji.

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije