Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobra vijest

Plijesni ipak nisu glavni “krivci” za dječje alergije?

'dijete se inhalira astma'
''
27.11.2010.
u 17:41

Iznenađujuće je da nismo ustanovili povezanost koncentracije spora plijesni u zraku s razvojem astme i alergija u djece

 

 

Spore koje stvaraju plijesni, koje se razvijaju zbog vlage u stanu, već dulje vrijeme smatraju se “okidačima” astme i alergija u djece, ali nedavna norveška studija, objavljena u časopisu Indoor Air, pokazala je suprotno.

 

– Iznenađujuće je da nismo ustanovili povezanost koncentracije spora plijesni u zraku s razvojem astme i alergija u djece. Vlaga u zgradama jest problem, osobito ako nema prikladne ventilacije prostora, no čini se da su od bioloških onečišćivača, kao što je plijesan, znatno štetnije kemikalije koje su prisutne u zraku u zatvorenim prostorima. Kvalitetu zraka mnogo više smanjuju kemikalije poput ftalata, za koje je ustanovljena povezanost s alergijama u djece - rekao je znanstvenik Jonas Holme s Norveškog sveučilišta za znanost i tehnologiju.

Ključne riječi

Komentara 5

OB
-obrisani-
21:12 27.11.2010.

Koji obmanjivači! Ni riječi da je najveći krivac loša prehrana prepuna aditiva i umjetnih sladila. Pasterizirano mlijeko i slični proizvodi, meso tretirano hormonima, GMO-hrana, kruh koji ni neprijatelju ne bih dao, slatkiši koji truju djecu od malih nogu... Zahvaljujući ii i glupavim roditeljima koji nemaju tri čiste i neprestano truju djecu!

OB
-obrisani-
21:41 27.11.2010.

27.11.2010. u 21:12h DŠ... je napisao/la: Koji obmanjivači! +++++++++++++++++++++++++++ Druže DragiŠ,taman sam krenuo da napišem sve to što si ti napisao i gle čuda,sve si mi stavio što je bitno i nemam više što za napisati !

OB
-obrisani-
21:47 27.11.2010.

A kada shvatiš tko je bio tvoj omiljeni generalissimus, ne ćeš više trebati trošiti energiju na ovaj bezvezni forum!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije