Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Moda na visokoj nozi

Plavi kaput od tvida kao posveta kruni

Royal visit to the Balkans - Day OneThe Prince of Wales and The Duchess of Cornwall pose with Croatian President Kolinda Grabar and her husband Jakovon as they arrive at a dinner at the Presidential Palace, at the start of a royal tour of the Balkans.Chri
Foto: Press Association/Pixsell
1/5
16.03.2016.
u 08:45

Protokol od uzvanica zahtijeva da što manje kože bude izloženo pogledima, ruke moraju biti pokrivene, a dužina haljine do koljena

“Nemam što odjenuti”, pomisli žena u prilikama manje zahtjevnima od one u kojoj vam u goste pristižu glavom i bradom britanski princ Charles i njegova supruga vojvotkinja Camilla.

Važna je dužina

Valja pri izboru odjeće slijediti zahtjeve protokola, pronaći način kako u strogu formu uklopiti vlastiti stil pa makar to bilo i samo u detalju ili izboru boje, treba izgledati decentno i pristojno, istaknuti najbolje od figure... Zahtjeva je mnogo, a kako je na njih odgovorila predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, koja je u ponedjeljak u Zagrebu dočekala goste plave krvi, upitali smo domaće modne stiliste i kritičare.

– Predsjednica je bila lijepa, izgledala je dobro, i bolje od vojvotkinje – kaže stilist Ivan Friščić koji nam je potvrdio da su svi zahtjevi protokola poštovani. Protokol, naime, zahtijeva da se nikad ne pokazuju ruke, da je dekolte što manji te da dužina haljine ili suknje doseže do ili ispod koljena, a dress code se vodi time da stajling bude što decentniji i što manje upečatljiv. Da je stajling uvjetovan protokolom, kaže i Boris Banović.

– U ovakvim prilikama nema puno prostora imaginaciji. Uvijek može bolje, no kaputići i haljine klasičan su izbor za ovakvu priliku – kazao je dizajner i modni kritičar podijelivši i konstruktivan savjet: – Predsjednica bi trebala više pažnje pridati frizuri. Trenutačna frizura djeluje prekruto.

Predsjednica je tijekom dana promijenila dvije oprave, i to obje s domaćom modnim potpisom. U bijeloj haljini i plavom kaputiću od tvida brenda Aman dočekala je goste na Pantovčaku, a u čipkanoj haljini boje kože s potpisom Ivice Skoke bila je domaćica koktel-večere.

Omiljena boja

Njezin kaput, kako doznajemo, nije slučajno bio plave boje. Plava je omiljena boja K. Grabar-Kitarović i obilježila je (modno) prvu godinu njezina predsjedničkog mandata. Izrađen je od buklea, odnosno od tvida, i to upravo kao posveta britanskoj kruni koja je materijal plasirala i popularizirala. Bijela haljina trebala je pak dodati na svježini i naglasiti otvorenost ovakvom posjetu. Haljina na večeri namjerno je, doznajemo, neutralne boje kože kako bi ukupni dojam bio što decentniji.

A ostale dame? Vojvotkinja Camilla u ljubičastom je kaputiću A-kroja stigla u Zagreb, dok je za večernju priliku izabrala crnu koktel-haljinu s metalik detaljima. Posebne pohvale dobila je Sanja Orešković, supruga premijera Tihomira Oreškovića, čiji je bijeli elegantni kompletić Linee Exclusive zaslužio sve pohvale modnih stručnjaka. U večernjoj varijanti stajlingom je sve zasjenila Ana Karamarko. 

>> Kolinda Grabar-Kitarović pozvala jordanskog kralja u Hrvatsku

Komentara 9

SA
Salahuddin
10:49 16.03.2016.

Nije ni važno što se kurvaju naokolo i gologuzi slikaju kako im padne na pamet - važno je da je odjeća decentna!

VI
VitoVrlina
19:32 16.03.2016.

izgleda da se i Ja kov dobro hrani na Pantovćaku.Stravično izgledaju i on i precednica. Ukinuti državne reprezentacije na naš račun čim prije! Ništa ne pišete koliko nas je sve to koštalo? Takva paradiranja na naš račun bi trebalo čim prije ukinuti. Predcednica dočekala goste u spavaćici i kućnom ogrtaču, bit će da od odjeće više ništa i ne ide na nju.Noge bi trebala sakrivati, njene noge nisu nikako za pokazivati, kao na nogometnom igralištu,vrlo neukusno

BO
bojnik
16:28 16.03.2016.

Sto se uvlacite u dupe tim gnjusnim parazitima?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije