Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uživajte s mjerom

Pivski trbuščić je samo mit: Pivo nije zaslužno za kilograme

piva, pivski trbuščić (1)
Thinkstock
18.07.2013.
u 09:00

Od pijenja piva neće vam nužno narasti pivski trbuh, ali ako ga pijete "neograničeno" mogao bi. U umjerenim količinama ipak ima zdravstvenih prednosti...

Nutricionistica Kathryn O'Sullivan nedavno je otkrila da ne postoje nikakvi čvrsti znanstveni dokazi koji sugeriraju da pivo uzrokuje debljanje.

Neke zanimljivosti iz istraživanja: Pivo ima manje kalorija po volumenu od vina, alkoholnih pića, pa čak i od narančinog soka.

Iako je to istina, vina i žestoka pića ne konzumiraju se u tako velikim količinama koliko se piva odjednom unese u organizam. Bez obzira na to, uživate li u pivu s razlogom, O'Sullivan kaže da ono ima zdravstvene beneficije.

- Uživate li u umjerenim količinama, pivo, kao i vino, može pružiti mnoge esencijalne vitamine i minerale, a umjerena konzumacija također može zaštititi od mnogih stanja kao što su bolesti srca, osteoporoza i dijabetes. Pivo smanjuje i šanse za razvoj bolesti srca i dijabetesa. Prijašnje su studije pokazale da čak i silicij iz piva pomaže spriječiti osteoporozu kod žena, piše Huffingtonpost.

- Pivo definitivno sadrži kalorije, a ako se konzumira u povećanim količinama samo će vam dodati kilograme. Pretjerana konzumacija alkohola povećava rizik za razvoj bolesti jetre, a pivo može biti samo jedan od uzroka kao i bilo koja druga vrsta alkohola. Ali, većina pivskih trbuha su samo zbog pretjeranih kalorija iz bilo kojeg izvora, između ostalog i piva - smatra nutricionistkinja Marion Nestle sa sveučilišta u New Yorku.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije