Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Traženje posla

Pitaju li vas koliko ste zarađivali prije, zaboravite ih kao poslodavce

ured
Arhiva Večernjeg lista
02.12.2009.
u 08:30

Ako su vas na razgovor za posao pozvali tek tri mjeseca nakon što ste im poslali svoj životopis, to nije nikako dobar znak i zato budite oprezni.

Ako budući poslodavac previše odugovlači sa zapošljavanjem ili to provodi prebrzo, budite oprezni. To su samo neka od upozorenja objavljenih u Radnom ritmu, prvoj u nizu publikacija portala www.posao.hr koja će vam olakšati potragu za poslom i upozoriti vas na zamke.

Publikacija upozorava i na poslodavce koji traže podatke o zaradi s prijašnjih radnih mjesta ili vam ne žele pokazati ni jedan dokument o poslovanju tvrtke koji ste zatražili.

Saša Jurković, direktor portala, ističe kako se tada ne biste trebali zamarati takvom tvrtkom.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar sizif
sizif
09:36 02.12.2009.

Glupost..................................... Netko je ocito na webu nasao nesto slicno. Preveo s engleskog, njemackog ili kojeg vec jezika i prenio \"jedan za jedan\" na nase (ne)prilike. Kao da je kod nas ponuda takva da ste u stanju birati posao. Kao da u nas imate pravo pri trazenju posla vi nesto traziti (dokumente o poslovanju tvrtke - cccc...). Kao da vas kod nas netko pita koliku placu zelite a kamo li koliko ste prije zaradivali - minimalac!... I s ovim netko zeli zaradivati novce?!

KA
karambita
08:49 14.12.2009.

Sta, mislite da je na zapadu bolja situacija, isto sranje samo drugo pakovanje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije