Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREVENCIJA

Pikni pravu stvar za sebe s 25 posto manje soli

Foto: Promo
04.12.2019.
u 16:00

Smanjenjem udjela soli u svojim proizvodima PIK Vrbovec podržava Strateški plan za smanjenje prekomjernog unosa kuhinjske soli koji provode Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Hrvatsko društvo za hipertenziju

Bez pojačivača okusa, umjetnih bojila, glutena i soje s 25 posto manje soli. Upravo su to, uz prepoznatljiv okus i vrhunsku kvalitetu, glavne odlike PIK narezaka i najbolji odabir za sve koji paze na prehranu i brinu se o svom zdravlju.

PIK Vrbovec nastavlja s podizanjem svijesti potrošača o važnosti preporučenoga dnevnog unosa soli koji iznosi od 5 do 6 grama, što je znatno manje od hrvatskoga prosjeka koji, prema istraživanjima, iznosi 11,6 grama kuhinjske soli dnevno po osobi. Ovi podaci govore o pretjeranom soljenju hrane i prevelikom konzumiranju proizvoda koji ponekad skriveno sadrže sol.

Stoga je PIK Vrbovec kao lider suvremenih trendova na domaćem i regionalnom tržištu mesa i mesnih prerađevina ponudio zdraviju alternativu svojim proizvodima sa smanjenim udjelom soli, među kojima je i široka paleta PIK narezaka. Time PIK aktivno podržava Strateški plan za smanjenje prekomjernog unosa kuhinjske soli putem hrane, koji provode Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Hrvatsko društvo za hipertenziju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije