Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
omiljeni napitak

Pijete kavu s mlijekom, cappuccino ili aromatiziranu? Doznajte koja je najnezdravija

kava
Foto: Thinkstock
1/3
08.03.2018.
u 11:22

Iako ima mnogo dobrobiti za naše zdravlje, dodaci s kojima je pijemo mogu je učiniti neprijateljem našeg zdravlja.

Kava je mnogima omiljeni napitak bez kojeg ne mogu zamisliti ni jedan dan. Iako ima mnogo dobrobiti za naše zdravlje, dodaci s kojima je pijemo mogu je učiniti neprijateljem našeg zdravlja.

"Obična" crna kava bez dodatka mlijeka i šećera najbolji je izbor, a ako ste ipak više ljubitelj one s mlijekom, već ste dodali tom napitku nešto više kalorija.

Nutricionistica Geraldine Georgeou za Daily Mail je pojasnila kako dodatak šećera, mlijeka i šlaga mogu itekako povećati kaloričnu vrijednost napitka i zbog količine šećera koju konzumiramo, uzrokovati i neke zdravstvene probleme i neželjene kilograme.

Šećer je jedan od najvećih neprijatelja ljudskog zdravlja, a zabrinjava činjenica da većinom nismo ni svjesni koliko šećera konzumiramo kroz namirnice za koje ne bismo ni pomislili da sadrže "skriveni" šećer ili masnoće.

Georgeou tvrdi kako su kave s dodanim aromama najgori izbor jer jedna šalica sadrži u prosjeku čak 220 kalorija, 27 grama šećera i devet grama masnoća. 

Cappuccino nije ni loš ni dobar

Cappuccino spada u kategoriju: ni doba ni loš", tvrdi nutricionistica, ali je svakako bolji izbor od aromatizirane kave. Šalica sadrži u prosjeku oko 120 kalorija, 10 grama šećera i šest grama masnoće.

Duža crna kava još je bolji izbor jer u pravilu se služi bez dodatka šećera i mlijeka i ne sadrži ništa osim kave i vode. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije