Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
česta navika

Pijete kavu na putu? Nemojte, postoji opravdan razlog za to

Kava
Thinkstock
16.08.2017.
u 08:19

Umjesto kave ili sokova s umjetnim zaslađivačima, najbolje je piti vodu, čaj ili prirodno zaslađene sokove, kaže liječnik Schmitt.

Vozači i putnici ostat će na dugom putovanju budni i sretni piju li dovoljno tekućine, i to dvije litre svakih šest sati, preporučuju njemački liječnici.

“No, pazite što pijete”, upozorava liječnik Markus Schmitt.

Najbolje je piti vodu, čaj ili prirodno zaslađene sokove, umjesto kave ili sokova s umjetnim zaslađivačima, dodaje on.

Iako će vas kava držati budnima zbog velike količine kofeina, njezin je učinak privremen, a vozači će kasnije biti još umorniji.

Ista je stvar i sa šećerom – i u tom slučaju medalja ima dvije strane. Unosom šećera trenutačno raste njegova razina u krvi, ali kasnije još više padne, pa putnici osjećaju da imaju manje energije nego prije, kažu stručnjaci.

“Voćni šećeri i povrće pomažu da se spriječe te oscilacije i održi budnost, rekao je njemački liječnik Markus Schmitt. 

 

Ključne riječi

Komentara 9

IM
Immanuell
08:52 16.08.2017.

Zagorci kažu, "ako piješ, ne vozi da se ne poliješ"....... Jedina opasnost kad vozite je da se ne polijete, svatko pije ono što voli i što mu paše.

DU
Deleted user
09:02 16.08.2017.

Ima li još što pametno?

LA
Lazov
11:16 16.08.2017.

Ja dok vozim. Svakih 6 sati popijem 2 litre. Sljivovice

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije