Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
čuvajte zdravlje

Pijete iz plastičnih boca? Nemojte ako prije niste napravili – ovo!

Thinkstock
04.07.2017.
u 13:51

Uvijek je potrebno dobro oprati plastičnu bocu koju upotrebljavate više puta i to prije svake uporabe.

Mnogi tijekom ovih ljetnih mjeseci pune boce s vodom i nose ih sa sobom kako bi ostali hidratizirani tijekom ljetnih vrućina.

To je ekološki prihvatljivije, jeftinije, ali postavlja se pitanje je li i zdravo?

Treadmillreviews.net analizirao je plastične boce iz kojih su tjedan dana pili sportaši. Točnije, pili su vodu iz iste boce, a da je prethodno nisu oprali deterdžentom. Samo dolijevanje i ispijanje vode iz iste boce može ugroziti zdravlje, zaključili su znanstvenici nakon dobivenih rezultata. 

Analizom je utvrđeno da je jedna od boca, iz koje je netko pio vodu svakodnevno tijekom sedam dana, sadržavala više od 900,000 bakterija po centimetru površine. To je više nego što ih ima na WC- školjki, navodi se.

Gotovo 60 posto tih bakterija mogu prouzročiti zdravstvene probleme. Stoga je uvijek potrebno dobro oprati plastičnu bocu koju upotrebljavate više puta i to prije svake uporabe. 

 

Komentara 4

BI
billynik
16:25 04.07.2017.

Da, moglo bi se dogoditi da tvrtke koje flaširaju vodu prodaju manje vode.

KO
Kole007
16:06 04.07.2017.

Uvijek pijem iz plastičnih boca koje se višestruko upotrebljavaju i nikad nisam imao problema.

Avatar ludiplavi24
ludiplavi24
16:18 04.07.2017.

Pa ako se pica mora prat prije svakog korištenja usana onda se i boca mora! Logićno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije