Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sezona karnevala

Peto godišnje doba

maškare
Pero Lovrović/PIXSELL
10.01.2011.
u 11:00

Senjani sezonu maškaranih zabava, koja će trajati dva mjeseca, otvaraju tradicionalnim 353. senjskim mesopustom

Na Kvarneru počinje peto godišnje doba, doba karnevala i maškara, a središnje mjesto zbivanja bit će - kako to tradicija nalaže - Rijeka.

Riječki karneval, koji je Rijeku prometnuo u jednu od najvećih svjetskih karnevalskih metropola, u svom će novom izdanju 2011. godine ponovo u grad privući na desetke tisuća maškaranih sudionika. Ako su vam drage maškare i maškaravanje, ne propustite i vi biti dijelom karnevalskog ludila koje počinje već sredinom siječnja, poručuju organizatori pozivajući u Rijeku .

 Najnovije izdanje Riječkog karnevala počet će 17. siječnja, a trajat će sve do 9. ožujka, s time da će dva najvažnija karnevalska događanja – Dječja karnevalska povorka i Međunarodna karnevalska povorka, biti održana 26. veljače odnosno 6. ožujka. Kraljica karnevala bit će izabrana 22. siječnja, a oglas za izbor već je objavljen.

Rijeku u dane karnevalskih fešti  posjeti više od d 20.000 kostimiranih sudionika, a zbog maškarane povorke i balova u gradu i okolici okupi se više od 600.000 posjetitelja iz zemlje i inozemstva. Mjesto u hotelima na Kvarneru i Liburniji traži se već sada. Svi žele na šareno karnevalsko sunce jer - Riječki se karneval  smatra trećim u svijetu po važnosti i atraktivnosti.

 Sezonu maškaravanja i maškaranih zabava tradicionalno otvaraju Senjani. Ondje se u pod pokroviteljstvom grada i Turističke zajednice  te  Karnevalskog odbora u subotu otvara 353. senjski mesopust. 

Tijekom iduća dva mjeseca održat će se devet karnevalskih zabava subotom za odrasle i osam dječjih reduta nedjeljom poslijepodne. Karnevalske su večeri tematski određene te će se i ove godine, tragom višestoljetne tradicije koja se očituje u potpuno zakrabuljenoj maski, najljepšim karnevalskim skupinama maskiranim u temi večeri, dodjeljivati nagrade.

Teme večeri su sljedeće:

Balovi:
08.siječnja: Otvorenje bala
“Jopet isponovetka”

15. siječnja: “Plavi san ”

22. siječnja: “Mali zeleni”

29. siječnja: “Bal od vampiri”

05. veljače: “Đir kroz historiju“

12. veljače: “Kradljivac srca”

19. veljače: “Moj lipi anđele”

26. veljače: “Pod cirkuskin šatoron”

05. ožujka: “Rožice su dah prolića”

08. ožujka: Zatvaranje bala “Ultim-bog i dovidova”

 

Dječje redute:

16. siječnja: “Od mora do šume”

23. siječnja: “Vekerica”

30. siječnja: “Zemlja čudesa”

06. veljače: “Pinokio i kumpanija”

13. veljače: “Na krilima ljubavi”

20. veljače: “Roboti okolo nas”

27. veljače: “Pajaci, pajaci, pajaci”

06. ožujka: “Svi u svemir”

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije