Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Želim da svi vide'

Peti put je fizički napadnuta jer je lezbijka: 'Dobila sam šakom u glavu i pala na tlo'

Privatna arhiva
17.01.2020.
u 13:45

Charlie Graham napala su dva homofoba dok je sama šetala Sunderland ulicom, a onda želi da svi vide fotografije njenog lica.

Djevojka ima traume nakon što je dobila udarac u glavu od kojeg je odmah pala na tlo. Ostavljena je tako pretučena i krvava da leži na cesti. 20-godišnja Charlie je podijelila svoju priču za Mirror.uk.co., jer želi da svi vide što je doživjela, ali i da joj pomognu pronaći napadače.

Foto: zvonimir ferina

"Dobila sam udarac u glavu šakom s leđa i pala sam na tlo, pa sam ozlijedila noge i lice. Pokušala sam ustati, ali gurnuli su me natrag na pod. Bila su to dva dečka koji su odmah pobjegli. Ostavili su me krvavu i uplašenu", ispričala je Charlie.

Hodala je po gradu oko 1 sat, u subotu. Išla se naći s prijateljem, ali su ju u tome spriječili napadači. Pati od napadaja panike, glavobolja i boji se izaći na ulicu kako ne bi ponovno doživjela ovako nešto. Ovo je peti put da je na neki način napadnuta jer je lezbijka. Jednom je morala na šivanje oka, jednom je imala masnicu na oku, doživjela je nazivanje pogrdnim imenima i udarac.

Foto: zvonimir ferina

"Samopouzdanje mi se srušilo, nigdje ne idem sama. Osjećam se dobro samo kod mame. Imam napadaje panike i anksioznosti pri samoj pomisli hodanja do doma da netko ne bi saznao gdje živim i napao me u vlastitoj kući - prijetili su mi time. Mislim da se treba ponositi sobom, jer ostajanje kod kuće samo čini još goru situaciju. Pokušala sam se ponašati kao da me to ne dira, ali bojim se. Izgledam i ponašam se kao dečko, ja nemam ništa ženstveno u sebi, ali nisam agresivna, glasna i ne svađam se. Nikada nikome nisam odgovorila."

Njezina teta, Natalie Singh (28) pomogla joj je: "Charlie me nazvala preko video poziva, a kada sam vidjela njezino lice odmah sam otišla po nju. Oči su joj se vrtjele unatrag, nije imala ravnotežu i nije baš bila svjesna svega."

Foto: zvonimir ferina

Mama, Michelle Storey (47) kaže kako je njezina kćer dugo žrtva. "Smijemo se na verbalne uvrede, ali kada je sama vani teško joj je. Je li zaista na kraju dana bitno koje smo seksualne orijentacije? Uvijek se oblačila i ponašala kao dečko, a ja sam to uvijek odobravala jer je to moja kćer. Važno mi je samo da je sretna i voljena."

"Važno mi je da svi vide fotografije kako bi se probudila svijest o ovome. Napadati nekoga tko je gay, druge boje kože, vjere je nedopustivo i bolno."

Policija je potvrdila da su u potrazi za napadačima.

Foto: zvonimir ferina

Ključne riječi

Komentara 12

RE
reborn
15:03 17.01.2020.

Iskreno mi je žao što je napadnuta, ali ne razumijem kako se može govoriti o motivima napadača ako ih se nije uhvatilo? Razlozi i "razlozi" napada mogu biti svakakvi, zaista ne vidim smisao u ovakvom članku koji promovira osjećaje ugroženosti određene ciljane skupine.

GR
gragakarlovac
20:34 17.01.2020.

nije u redu marširati po ulici kao gej, ali ni ovo nije u redu. Dakle, budite svojih doma, vani kultura

Avatar jumanji
jumanji
08:38 18.01.2020.

Nemogu razumjeti neke ljude što čine takvo nešto samo zato što je drugačija osoba.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije