Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Luksuz na Jadranu

Pet najekskluzivnijih vila za goste duboka džepa

'meneghetti'
Foto: 'Fotodesk /Vecernji list'
1/7
04.07.2011.
u 11:45

Najljepše i najskuplje vile od Istre do Dubrovnika unajmljene su unaprijed, bez obzira na velike najamnine

Decentno, minimalistički, na mirnim lokacijama i u duhu podneblja, ali luksuzno do posljednjeg detalja... Riječ je o luksuznim vilama za izbirljivu klijentelu velike platežne moći, koje su rasprodane i mjesecima prije sezone. Luksuz, sudeći prema ponudi, ali i interesu za takve građevine, ipak stanuje u Hrvatskoj.

Odmor na svili uz stabla maslina i mirisnu lavandu, privatnim bazenima, batlera i poslugu, a nepca se časte delicijama francuskih kuhara. Trend uređivanja luksuznih vila, točnije, uređivanja starih stancija, započeo je prije nekoliko godina u Istri, no danas se diljem Jadrana nudi čak dvadesetak tih kuća koje se iznajmljuju kao jedinice, a ne samo sobe ili apartmani u njima.

 Od posteljine do saune 

Svaka odiše luksuzom. Luksuzno je sve, od lokacije, koju prati visok stupanj diskrecije i sigurnosti, do vanjskih i unutrašnjih bazena, sauna, dizajnerskog namještaja, čak do kvalitete posteljine i ručnika, koji se zamjenjuju svaki dan. U nekima su, poput Vile Meneghetti, nekadašnje zapuštene stancije nadomak Bala, na raspolaganju vrhunski majstori francuske kuhinje. Upravo ondje, među vinogradima i maslinicima – kojih vlasnici proizvode vrhunsko vino i ulje – zagrebački odvjetnik Miroslav Plišo i njegov partner uredili prvu ekskluzivnu stanciju za 10 gostiju, u kojoj dan stoji od 1100 do 1600 eura.

Venecijanska vila Heraclea, u vlasništvu zagrebačkog poduzetnika, u povijesnoj jezgri Hvara, dvadesetak metara od rive, u baroknoj unutrašnjosti površine 450 četvornih metara, na tri etaže ima pet spavaćih soba s kupaonicama, veliki dnevni boravak s bibliotekom i kaminom, kuhinju i blagovaonicu. U prizemlju je wellness (sauna, jacuzzi, soba za masažu vanjski i unutarnji bazeni) te vinoteka. U vrtu se gosti opuštaju ispod stabala limuna i smokava te uz lavandu. Za 14.000 eura, kolika je cijena u sezoni, na raspolaganju je i posluga. 

U susjedstvu Marka Pola 

U srcu Korčule, odmah uz dom svjetskog putnika Marka Pola, nekadašnja je biskupska palača, a danas je luksuzna boutique-rezidencija, Palača Lešić Dimitri. Šest je tematskih rezidencija, od 50 do 200 kvadrata, a svaka predstavlja neku regiju kojom je prolazio Marko Polo Putom svile. Noćenje u njima stoji od 450 do 1440 eura, a najamnina za cijelu rezidenciju 5655 eura za noć.

Vila Heraclea / Hvar - Prvi red do mora, venecijanska palača obnovljena je u duhu vremena. Prodani su u jeku sezone, u srpnju i kolovozu, bez obzira na to što je najamnina 14.000 eura za tjedan 

Vila Šeherezada / Dubrovnik; pet de luxe apartmana, batler, saloni, jacuzzi, privatna plaža i obilje luksuza u orijentalnom ozračju za 7000 eura po danu rasprodano je u Vili Šeherezada.

Vila Agava / Dubrovnik; nedaleko stare gradske jezgre s pogledom od kojeg zastaje dah. Ima samo tri luksuzne spavaonice i sav popratni luksuz, te je stoga i omiljena destinacija oskarovaca u Dubrovniku, dan stoji od pet do 7000 eura.

Meneghetti / Bale - Istra; četiri spavaonice, vanjski i unutrašnji bazeni, sauna, “chef” šetnja kroz vinograde i maslinike za dobro jutro, ... 1600 eura dan  

Palača Dimitri Lešić / Korčula; Šest tematskih rezidencija, površine od 50 do 200 kvadrata, većinom je unaprijed prodano stranim gostima

Komentara 13

US
U sridu
13:59 04.07.2011.

Koliko ja vidim nije to vidjelo luksuza,ljudi bi trebali izaci u svijet da vide sto je luksuz,jedan osrednji americki hotel je bolje uredjen, na zalost.

TO
Toni50
13:18 04.07.2011.

Hrvatska i vile su samo za pijevati hrvatima vilo velebita !! Naši 90% umirovljenika si nemože priuštiti ni hotelsku sobu sa klimom i da dodje iz unutrašnjosti na 3 dana i da se vrati autocestom doma u Zagreb sa svojomom cijelom \"mjesečnom mirovinom\" ! Jedan dio bi i uspio skoro ali bi se morao vratiti jahajući na magarcu poprujeko doma jel za benzin nebi više bilo draga vilo !!!!

OB
-obrisani-
13:02 04.07.2011.

imam DUBOK ali PRAZAN DJEP---nist nisam uspio HAPNUT,ehehehehhehehe ima li jos nesto u HR za HAPNUT.....?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije