Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LJETNO OSVJEŽENJE

Pet maštovitih recepata s lubenicom

lubenica
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
03.08.2017.
u 22:07

Možemo je jesti za doručak, ručak i večeru, a ono što je najvažnije je da je jeftina i lako dostupna.

Jedno od idealnih rješenja za ljetne vrućine je lubenica. Možemo je jesti za doručak, ručak i večeru, a ono što je najvažnije je da je jeftina i lako dostupna. Portal pauza.hr donosi  nekoliko jednostavnih i brzih recepata koji će vam otkriti lubenicu u novom ruhu i novim okusima.

1. Salata od lubenice s mentom

Lubenicu narežite na trokutiće i stavite na tanjur. Pospite kolutićima ljubičastog luka i listovima svježe mente. Posolite i popaprite. Odlično se slaže s mesom s roštilja.

2. Lubenica s roštilja

Kriške lubenice s korom premažite maslinovim uljem s obje strane. Neka kriške budu debljine 2-3 cm. Pecite ih na vrućem roštilju po 5 minuta sa svake strane. Zatim ih stavite na tanjur, posolite i popaprite svježe mljevenim paprom. Možete ih nabosti i na ražnjiće, možda vam ih bude lakše okretati.

3. Hladna juha od lubenice, ljutih papričica i limuna

Uzmite pola kilograma hladne lubenice bez kore. Polovicu dobro usitnite u mikseru. Dodajte limunov sok i sol po ukusu. Zatim dodajte komadiće svježe ljute papričice i preostalu lubenicu, ali sad samo kratko uključite mikser da ostanu komadići voća. Još jednom promiješajte sve žlicom, izlijte u zdjelice i ukrasite sa sitno narezanom ljutom papričicom.

4. Limunada s lubenicom

Usitnite lubenicu u mikseru, dodajte hladnu limunadu. U čašu stavite led, ulijte limunadu s lubenicom te nekoliko listića svježe mente. Ovo je za djecu. Za odrasle dodajte još malo votke ili tekile.

5. Cijela lubenica s rumom

Klasični recept za ljetne zabave. Dobro operite lubenicu, probijte rupu lijevkom (ili prvo probijte rupu onda u nju stavite lijevak, ako koristite plastični lijevak). Sve skupa stavite u hladnjak, najbolje na neki ručnik, da bude stabilno. Ulijevajte rum malo po malo, jer treba vremena dok lubenica upije dodatnu tekućinu. Najbolje da počnete dan prije roštilja. Sutradan lubenicu narežite kao i obično i poslužite vlastiti koktel.

Eto, nadamo se da ćete probati neki od ovih recepata i da će vam se svidjeti. Za kraj imamo još jedan odličan savjet: zamrznite kockice lubenice i dodajte ih soku ili koktelu. Hladit će baš kao kockice leda, a bit će ukusnije.

 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Right_sector
Right_sector
23:11 03.08.2017.

Lubenica sa roštilja i lubenica sa kapulom? Prestrašno......

BL
bljak007
10:00 04.08.2017.

To neka jede autor teksta! a ja ću na klasičan način, u frižider i hladnu pojesti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije