Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pazite na beštek!

Perete li svoje posuđe ispravno u perilici? Stručnjak je otkrio detalj koji mnogi rade pogrešno

Getty Images
31.10.2019.
u 10:38

Iako se čini da je najjednostavnije samo ubaciti posuđe, ipak postoji jedna stvar koju vjerojatno mnogi rade pogrešno

Rasprava se povela oko toga kako treba biti okrenut pribor za jelo u perilici posuđa, a stručnjak Ashley Iredale odgovorio je kako uvijek mora biti okrenut prema dolje u plastičnoj košari, a objasnio je i zašto. 

Foto: Getty Images

Kao prvi razlog navodi sigurnost. Kada je pribor za jelo okrenut prema dolje, ne postoji opasnost da će se itko nabosti na vilicu ili nož pri vađenju iz perilice. S druge strane, ovaj način bolji je zbog higijene. Kada su vilice, žlice i noževi okrenuti prema gore, primamo ih rukama koje su pune bakterija, a te bakterije onda prelaze na beštek. 

"Prsti su vam puni bakterija pa je logično da želite smanjiti dodirivanje površina koja će biti u doticaju s hranom", rekao je Iredale za The Sun. 

Na kraju je stručnjak dodao i kako se na ovaj način pribor za jelo lakše i brže vadi iz perilice. "Nije velika razlika, ali i malo ušteđenog vremena je važno. Svrha perilice jest da uštedi vrijeme provedeno u kuhinji pa se svaka sitnica broji."

Pogledajte koliko muškarci poznaju ženske beauty proizvode: 

Ključne riječi

Komentara 6

DU
Deleted user
12:02 31.10.2019.

jao... moja baba se strogo držala tih propisa, pa je još živa sa 85 godina.. dakle ovako : uzmeš vodu sa šterne, opereš kravi vime.. poslije u toj vodi opereš suđe, zatim u istoj vodi opereš čermu i terluke, ii na kraju se time umiješ.. tom vodom poslije zaliješ povrće u Ljutom docu... i eto je, nadživjet će baba sve nas...😁

DU
Deleted user
12:44 31.10.2019.

Uštedjet ćeš nešto vremena koje možeš poslije potrošiti gledajući kroz prozor....

KA
kajinx
11:35 31.10.2019.

Upravo sam se napiknuo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije