Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gdje smo bili i što smo radili..

Patrolom su vas vodili rekorderi i lokalni genijalci

Plitvička jezera
Foto: Srđan Hebar
1/5
30.05.2019.
u 13:27

Plitvička jezera obišli smo u društvu Ivice Špoljarića, koji je na jezerima pješke napravio 45.000 kilometara, što je dulje od Ekvatora

U Turističkoj patroli pronašli smo zanimljive priče diljem naše zemlje. Gdje smo bili i što smo radili, mogli ste čitati na ovim stranicama četvrtkom, a ovo je podsjetnik na priče koje smo donijeli s terena. Petar Mustapić, vlasnik svrdla od 15,7 metara i Guinnessova rekorda, proveo nas je Imotskim. Čovjek ima i skok s visine od 32 metra u Modro jezero, što ni Zvone Boban nije nadmašio. Guinnessova rekorderka, teta Marica iz Ozlja, ispričala je kako je napravila najdužu štruklu na svijetu. Dugu 1,5 kilometara.

– Pojeli su je začas – rekla je teta Marica. Pecali smo i na Vranskom jezeru, a ugostio nas je i mlinar iz Brinja koji je ujedno i – mornar. Iz Like se otisnuo u cijeli svijet.

– Plovio sam do Rio de Janeira, Tokija, jedino još u Australiji nisam bio...

Plitvička jezera obišli smo u društvu Ivice Špoljarića, koji je na jezerima pješke napra vio 45.000 kilometara, što je dulje od Ekvatora. Promatrali smo ptice u Kopačkom ritu, a Varaždinom se šetali s Darwinom, legendom Špancirfesta.

– Preveslat ćemo Jadran, a onda idemo na Havaje, veslat ćemo do Honolulua – rekli su nam na bjelovarskom placu Argonauti, lađari koji su pobijedili na Neretvanskom maratonu. Kožar Vlatko iz Slatine prepričavao je kako se popeo na Mont Blanc.

– Šljivovicu gore nismo nosili, a bolje da jesmo jer mi se sok u čuturici smrznuo na vrhu na 4810 metara.

Proveli smo i dan u Završju kraj Grožnjana u kojem se rodio – Robin Hood. Barem ako je vjerovati Leonardu DiCapriju, koji je savršenu kulisu za njegov rodni grad pronašao na istarskom brežuljku. U Kutjevu smo u podrumu razgovarali s čovjekom koji je cijeli život proveo ‘dolje’.

– Nisam ništa pio do 32. godine, a potom sam se kucnuo s 200 tisuća ljudi.

U Fužinama smo pili viski sa šerifom Roswella, kaubojskog sela koje je bilo zvijezda nedavno snimanih filmova o Winnetouu. Za potrebe snimanja, šerif Mladen čak je i – isprobao uže za vješanje.

– Dobro je, držat će ako dođu Indijanci! Moramo biti spremni ako tu u Lici uhvatimo kojeg Apaša – kazao je šerif Mladen.

Video: Petar Mustapić, vlasnik Guinnessovog rekorda

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije