Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kućne čarolije

Genijalni trikovi za čišćenje! Bit će vam žao što i prije niste znali za njih

Foto: Shutterstock
1/6
23.09.2018.
u 08:53

Ako ste među onima kojima je potreban cijeli vikend ili nekoliko sati da biste sve temeljito očistili, donosimo vam savjete

Održavanje stambenog prostora čistim pola je zdravlja, a uz svakodnevnu rutinu, većinu muči zanemarivanje nekih dijelova kućanstva koji se ne čiste svaki dan. Ako ste među onima kojima je potreban cijeli vikend ili nekoliko sati da biste sve temeljito očistili, donosimo vam savjete.

Kamenac sa slavina ili tuša najlakše ćete očistiti uz pomoć jabučnog octa. Napunite plastičnu vrećicu octom i "uronite" glavu tuša u vrećicu. Zavežite na vrhu gumicom i ostavite da djeluje pola sata. Nakon uklanjanja vrećice bit će dovoljno da samo isperete slavinu ili miješalicu tuša bez ikakvog ribanja i trošenja energije,

1/6

Ako imate multipraktik, znate da je čišćenje nakon uporabe jedan od najtežih poslova. Kako si ne biste zadavali glavobolju, nakon što ste pripremili svoj napitak, u posudu ulijte toplu vodu, malo tekućeg deterdženta i uključite. Nakon toga samo isperite i sve će biti čisto bez dodatnog napora. 

Da biste očistili masni filtar kuhinjske nape, zakuhajte vodu u dovoljno širokom loncu, dodajte sodu bikarbonu i zatim uronite filter. Vidjet ćete kako će se očistiti u trenu. 

Začepljenu WC školjku lako ćete odčepiti a da ne zaprljate ruke. Neobična tehnika trebala bi jednostavno poslužiti svrsi, a sve što biste trebate napraviti jest da školjku prekrijete prozirnom folijom u više slojeva kako biste bili sigurni da nigdje "ne pušta zrak". Zatim pustite vodu, a kada se folija "napuhne", stisnite je prema dolje kako biste "pritisnuli" zrak, time i sadržaj u WC školjki dublje u odvod. 

Na masni i zagoreni lim za pečenje istresite sodu bikarbonu, poprskajte jabučnim octom, ostavite tako pet minuta, zatim lagano protrljajte površinu četkom ili spužvom i samo isperite. 

Ako imate dijete, zasigurno ste već čistili  pošarane zidove. Uzmite tenisku lopticu i njome "pobrišite" zid. 

Začepljeni odvod sudopera ili umivaonika lako ćete odčepiti bez uporabe snažnih i otrovnih kemikalija. U odvod istresite sodu bikarbonu, zalijte octom. Nakon toga izlijte u odvod vruću vodu. 

Nakupljeni kamenac u kuhalu za vodu također ćete jednostavno ukloniti uz pomoć mješavine vode i octa koju trebate uliti u posudu kuhala, gotovo do oznake maksimuma. Uključite kuhalo da mješavina prokuha i nakon toga je samo izlijte i isperite običnom vodom. 

Mrlje od vode na staklenim čašama lako ćete ukloniti ako ih uronite u mješavinu vode i octa. 

Ostale savjete koji bi vam mogli sačuvati vrijeme, ali i živce, pogledajte u videu...

 

 

 

Komentara 5

Avatar muljib@vecernji
muljib@vecernji
00:45 24.09.2018.

Ja sam na internetu vidio ovaj trik s WC školjkom i pokušao. A onda su fekalije počele prštat ispod WC školjke. Majstor koji je to sve morao doći poprviti i masno naplatiti nakon nekoliko dana smrada pokazao mi je kakoo je pod pritiskom deformirana guma koja spaja školjku s odvodom. Rekao mi je da ubuduće izlijem bocu jednog domaćeg sredstva za odčepljivanje i sve će proći u najboljem redu. Inače, uzrok je odvod koji nema dovoljan pad i previše vijuga pa se dosta toga zadržava unutra i taloži.

DU
Deleted user
21:30 23.09.2018.

Same gluposti pise VL,usput lazi izmisljate.

TU
turbolet
08:12 24.09.2018.

Idiot je koji je ovo pisao

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije