Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Da je još jedan dan...

Patite li i vi od vikenditisa? Evo zašto smo najumorniji – ponedjeljkom!

umor, nesanica
Foto: Thinkstock
14.04.2014.
u 12:12

Jedan od pet ispitanika ponedjeljkom ujutro javlja svojim kolegama na poslu da je bolestan

Petak je najsretniji dan u tjednu, pokazala su neka istraživanja, a najnovije otkriva zašto smo najumorniji baš u ponedjeljak.

Iako bismo pomislili da smo nakon vikenda odmorni i puni energije za novi tjedan pred nama, ipak nije tako.

Ponedjeljkom smo najumorniji i to zato jer smo tijekom vikenda vjerojatno obavljali gomilu posla i obveza koje nismo stigli riješiti tijekom tjedna. Najnovije australsko istraživanje TFE Hotela otkrilo je da čak jedan od pet ispitanika tijekom vikenda ne pronalazi vrijeme za odmor pa je umor izraženiji u ponedjeljak nego u petak, navodi se.

Foto: pixabay

Foto: Thinkstock

Jedan od pet ispitanika ponedjeljkom ujutro javlja svojim kolegama na poslu da je bolestan. Istraživanje pokazuje i da sve više ljudi posao "nosi doma" i tijekom vikenda te se na taj način ne isključuju iz poslovnih obveza čak ni onda kada bi se trebali odmarati i ne razmišljati o poslu.

Stručnjaci kažu kako sve što činimo tijekom vikenda nije dobro za nas jer se ne uspijevamo odmoriti, a odmor je iznimno važan za naše zdravlje i poslovnu produktivnost.

>>10 namirnica zbog kojih izgledate (i osjećate se) umorno

>>'Stres s posla nosim kući. Kako ga kontrolirati i ponašati se normalno?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije