Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dobro je znati

Pasta za zube će isušiti prištić? Razotkrivamo najčešće beauty mitove

Make up
Foto: Getty Images
1/3
30.07.2019.
u 15:51

Često se spominje kao savjet da koristite ono što već imate u kuhinji, primjerice sol i šećer za piling kože.

Svi mi imamo neke trikove za rješenje problema, kada je riječ o ljepoti i njezi. Ipak, neke uvriježene mitove bismo trebali zaboraviti. I to što prije. Evo što kažu dermatolozi na one najčeščće beauty mitove...

Sok limuna za ten i osvježenje pazuha

Ovo je jedna od najčešćih zabluda koje mnogi koriste,posebice u ove vruće dane. Riječ je o zamjeni dezodiransa limunovim sokom, prirodnijom varijantom. Ipak, to može uzrokovati više štete nego koristi, poručuje kozmetički dermatolog Rinky Kapoor. 

Iako će pomoći u osvježavanju vašh pazuha i "ubiti" malo neugodnog mirisa, trebali biste znati da limunov sok ima PH između 3.5 i 4, što znači da nanošenjem na kožu može uzrokovati osjećaj pečenja, ali i povećati osjetljivost kože na sunčeve zrake što može uzrokovati pojačanu pigmentaciju. Izbjegavajte. 

Pasta za zube za isušenje prištića

Pasta za zube sadrži kalcijev karbonat što može iziritirati već upaljenu kožu. Nijedan sastojak koji sadrži pasta za zube ne djeluje protiv upale i nastalih prištića, poručuje Kapoor. Osim toga neki sastojci iz paste za zube mogu uzrokovati površinske opekline kože i kao posljedicu ostaviti ožiljke.

Sol i šećer kao dodaci za piling kože

Često se spominje kao savjet da koristite ono što već imate u kuhinji, primjerice sol i šećer za piling kože. Činjenica je da ti kristali mogu lako uzrokovati mikrooštećenja na koži što otvara put bakterjiama i gljivicama te upalama. 

Učvrščivanje make up-a sprejom za kosu

Neki sastojci iz spreja za kosu mogu iziritirati vašu kožu i uzrokovati svrbež i crvenilo. Ako lice pošpricate lakom za kosu ono će izgledati "staro", isušit će vašu kožu zbog alkohola kojeg sadrži, a možete imati i problema s uklanjanjem šminke kasnije. 

Pogledajte i video Ispala joj kosa nakon blajhanja pred kamerom

Komentara 1

GE
geez
18:06 30.07.2019.

dezodiransa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije