Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VAŽNO JE ZNATI

Ovo su znakovi koji govore da niste spremni za zajednički život

Par
Foto: Thinkstock
1/2
16.07.2017.
u 08:45

Imate li još uvijek nedoumice?

U vezi ste i razmišljate o zajedničkom životu? Ako još uvijek imate nedoumice, ovih 12 znakova pomoći će vam otkriti jeste li spremni na taj velik životni korak, ili je ipak bolje malo pričekati.

1. Možete li si to priuštiti? - Ovo zvuči jako jednostavno, ali kad stignu računi ili mjesečna rata za najam stana/kupnju stana, hoćete li imati dovoljno? A hoćete li nakon toga imati dovoljno za režije, hranu, odjeću...

2. Jeste li naviknuti na zajedničko vrijeme? - Prije zajedničkog života trebali bi provesti zajedno barem vikend. Možda su vaši povremeni susreti ispunjeni i laki, ali biti pod istim krovom 24/7 sasvim je druga priča...

3. Svađate se? - Trzavice u vezi su normalne. Ali kad je u pitanju velika zajednička obveza kao što je život pod istim krovom, takve se 'nevine' svađe lako mogu pretvoriti u katastrofu.

4. Provodite previše vremena zajedno? - Kao i premalo, tako i previše vremena može biti problem. Parovi imaju tendenciju zaboraviti kako je imati individualne interese. Jeste li spremni tolerirati partneru ili partnerici njegove želje poput gledanja nogometa s dečkima ili izlazak u kratkim haljinama s prijateljicama?

Foto: Thinkstock

5. Ne volite prijatelje vašeg partnera? - Zajednički dom mora biti mjesto gdje možete bez straha pozvati svoje najdraže na druženje.

6. Ne znate baš s novcem? - S bezumnim se trošenjem na sitnice možda i možete izvući kao samac. Ali pod istim krovom odgovornost za financije ovisi o dvoje ljudi. Jeste li spremni na zajedničko planiranje, štednju ili ustupke?

7. Postoji pritisak da se uselite? - Postoje slučajevi u kojima je jedan od partnera spreman na zajednički život, dok drugi još uvijek važe je li to uopće prava veza za njega? Pristanak na zajednički život može biti prolongiranje prekida ili recept za nesretan život.

8. Vaši životni ciljevi posve su drugačiji? - Za mnoge zajednički život znači skoro vjenčanje, djecu... Jednom riječju - obitelj. No što ako su vaši ciljevi sasvim različiti? Razmislite što želite od zajedničkog života.

9. Zajedničkim životom želite riješiti probleme u vezi? - Problemi u vezi, kad ste pod istim krovom, mogu se samo uvećati. Parovi koji se žele osamostaliti trebali bi kao temelj imati čvrst i stabilan odnos. 

10. Želite useljenje jer su to napravili vaši prijatelji? - Možda su oni u periodu života koji vas tek čeka. Ako ste zadovoljni svojim statusom, radite na vezi i to vas usrećuje, zašto kvariti?

11. Niste baš 'svoji' s partnerom? - Jeste li u potpunosti otkrili partneru svoje pravo lice ili ga još uvijek pokušavate impresionirati glumeći najbolju verziju sebe? Zajednički život znači skidanje svih maski. Oba partnera moraju biti svjesni svih loših i dobrih strana - i svaku voljeti i raditi na njoj!

12. Osjećate kako je prerano? - Samo vi znate što osjećate. Ako vam vaša intuicija govori kako je prerano za korak useljenja, trebali biste je poslušati... 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije