Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pomoć tehnologije

Pametni sat spasio mu je život! 'U poruci je pisalo da je pao, a dobio sam i njegovu lokaciju'

Facebook/Gabe Burdett
23.09.2019.
u 14:40

Muškarac ja pao s bicikla, a spasio ga je njegov pametni sat koji je lokaciju javio Hitnoj pomoći, kao i njegovom bratu

Gabe Burdett je rekao kako je njegov tata Bob biciklirao u Washingtonu po brdovitom terenu kada je pao s bicikla, udario glavom i pao u nesvijest. Njegov pametni sat brenda Apple prepoznao je da je Bob u opasnosti i poslao poruku njegovom sinu, ali i Hitnoj pomoći i podijelio s njima lokaciju na kojoj se Bob nalazio, piše Lad Bible. 

Gabe je sve detalje podijelio u svojoj objavi na Facebooku, a dodao je i kako je njegov otac imao puno sreće te istaknuo kako mu je pametni uređaj spasio život.

"Prošle nedjelje kada sam se trebao naći sa svojim tatom da bismo biciklirali, njegov mi je pametni telefon javio da je tata pao, a dobio sam i njegovu lokaciju. Odvezli smo se do njega jer je bio blizu nas, ali nije ga bilo tamo kada smo stigli. Njegov sat mi je potom poslao njegovu novu lokaciju, a tada je bio u bolnici." 

Gabe je zahvalan što je napredna tehnologija spasila život njegovom ocu koji se sada uspješno oporavlja. Ova opcija se može podesiti na Apple pametnom satu serije 4 i svima koji su se kasnije pojavili na tržištu. Sat jednostavno prepoznaje pad i pokazuje opasnost. Zatim, nakon otprilike minute, šalje poruku Hitnoj pomoći i kontaktu koji se nalazi na listi za slučaj opasnosti, a ako osoba koja nosi sat ne želi da se javlja njegova lokacija, samo mora potvrditi i reći da je u redu. 

Kako bi se ova opcija uključila, potrebno je stisnuti Passcode na satu i uključiti opciju detektiranja opasnosti koja se zove "Wrist Detection"

Pogledajte kako se odjenuti na razgovor za posao:

Ključne riječi

Komentara 1

CO
coska
17:50 23.09.2019.

"... bicikliranje..." novi glagol u hr riječniku 😱

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije